Ce a declarat şoferul despre cum s-a produs accidentul de pe trecerea de pietoni de la Lețcani

vineri, 21 aprilie 2023, 01:52
2 MIN
 Ce a declarat şoferul despre cum s-a produs accidentul de pe trecerea de pietoni de la Lețcani

Vina accidentului mortal de miercuri de la Leţcani o poartă în întregime şoferul camionului care a dat peste Ciprian Ionuţ Aneculăesei şi cei doi copii ai lui.

 Poliţiştii l-au chemat ieri pe şoferul vinovat la o nouă rundă de audieri. Acesta le-a spus poliţiştilor că nu a observat cei trei pietoni deoarece se aflau cu mult sub habitaclul bordului cabinei camionului. De asemenea, poliţiştii i-au reproşat acestuia că a încălcat spaţiul roşu vopsit înainte de trecere şi care măsoară doi metri. Şoferul doar încetinise pentru a lăsa un pieton care traversa în grabă din stânga spre dreapta lui. Ceilalţi pietoni loviţi de camion traversau din dreapta spre stânga şoferului, dar acesta din urmă nu i-a mai observat.

Citește și: FILMUL TRAGEDIEI: Cum a fost ucis un copil de 3 ani aflat în braţele tatălui, pe o trecere de pietoni din Leţcani

Bărbatul nu a mai dus cei doi copii de trei ani, respectiv 6 ani, la creşă şi nici la şcoală deoarece cel mic era bolnav. În acelaşi timp, soţia se afla la serviciu, la compania Lear Corporation. Tatăl copiilor lucra la paza Aeroportului Iaşi. Poliţiştii fac cercetări în continuare. „În jurul orei 10:30, poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la producerea unui accident rutier mortal, pe DN 28, pe raza localităţii Leţcani. Din verificările efectuate de poliţişti la faţa locului, a rezultat faptul că un autovehicul ar fi acroşat două persoane, una fiind rănită, iar cealaltă a decedat. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Citește și: El este Ciprian, bărbatul călcat de TIR, care şi-a văzut copilul murind

Comentarii