Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FILMUL TRAGEDIEI: Cum a fost ucis un copil de 3 ani aflat în braţele tatălui, pe o trecere de pietoni din Leţcani

GALERIE
accident_Letcani_tata_si_copii2
  • accident_Letcani_tata_si_copii2
- +

Accidentul mortal care a avut loc ieri în Leţcani a fost cauzat de o greşeală de începător a şoferului camionului: la o trecere de pietoni, acesta nu s-a uitat bine în unghiul mort, adică în partea din faţă a cabinei, unde vizibilitatea este zero. 

Înainte de clipele fatidice în care tatăl şi cei doi copii ai săi au ajuns sub TIR, aceştia au fost la un magazin veterinar şi se întorceau la maşina lăsată peste drum. În urma accidentului, un copil de trei ani a murit pe loc strivit de o roată din faţa camionului, celălalt copil de şase ani şi tatăl său au avut noroc că au ajuns între roţile mastodontului. Şoferului camionului, care nu era băut, i s-a deschis dosar penal.

Cei doi copii împreună cu tatăl lor, Ionuţ Ciprian Aneculăesei se întorceau cel mai probabil de la şcoală şi se îndreptau spre casa lor din apropiere de drumul spre Bogonos. Aceştia se deplasau cu un autoturism Volkswagen albastru tip break din direcţia Primăriei Leţcani către Iaşi: copilul de 3 ani stătea pe bancheta din spate pe un scaun special, iar celălalt de şase ani, lângă el. La un moment dat, tatăl celor doi a oprit autoturismul în faţa unui supermarket şi s-a dat jos împreună cu copiii. Au lăsat rucsacurile pe bancheta din spate şi din faţă apoi au mers 20 de metri până la trecerea de pietoni, au traversat şi au intrat într-un magazin veterinar.

Tatăl avea băiatul de trei ani în braţe

Aici, cei doi copii s-au uitat după nişte oase şi jucării destinate căţeilor, apoi tatăl lor a cumpărat nişte soluţie pentru gazon. După ce au achitat, cei trei au ieşit din magazin şi s-au îndreptat spre trecerea de pietoni, pentru a traversa şi a ajunge înapoi la autoturismul albastru. Pe imaginile camerelor de supraveghere obţinute de jurnaliştii Ziarului de Iaşi se poate observa că traficul este intens la ora 10.30. Ajunşi la trecere, tatăl avea băiatul de trei ani în braţe, iar pe cel de şase anişor îl ţinea de mână.

De asemenea, tot pe filmare se poate vedea că pe trecere se mai afla un pieton care se grăbea din sens opus, dar şi un TIR care nu oprise cu totul, venind dinspre Iaşi. Şoferul camionului cel mai probabil era cu ochii pe pietonul care fugea din stânga lui şi nu a mai fost atent în unghiul mort din dreapta, în care se afla tatăl şi cei doi copii.

Şoferul s-a oprit brusc la auzul ţipetelor

De fapt, şoferul era prea aproape de trecere în momentul în care Ionuţ Aneculeăsei şi copiii s-au avântat pe zebră, iar şoferul nu îi putea vedea din cauza poziţiei de la volan. Camionul a trecut peste toţi trei, iar şoferul s-a oprit brusc la auzul ţipetelor. Dar a fost prea târziu: părintele şi-a scăpat copilul din braţe, iar acesta a fost călcat pe cap de roata mastodontului. Bărbatul a suferit o fractură, iar copilul de şase ani doar nişte leziuni. Tatăl a fost băgat imediat în sala de operaţie cu fractură de bazin şi ruptură de splină, iar copilul de şase ani a fost externat la ora 14, el fiind luat de către mama lui. „Tatăl are un traumatism cranio-cerebral şi cranio-facial, mai multe contuzii.

Unul dintre copii, la fel, suspiciune de traumatism cranio-facial şi contuzii la nivelul membrelor şi toraco-abdominal, dar din păcate cel mai micuţ dintre copii, după impactul cu tirul, a prezentat leziuni incompatibile cu supravieţuirea”, a precizat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi. „Este conştient, hemodinamic stabil, cooperant, contuzie de bazin. Se continuă investigaţiile. Sperăm la un rezultat favorabil. Prognosticul este unul pozitiv din partea medicilor”, ne-a spus ieri, după internare, despre copilul de şase ani, Alina Belu, manager Spitalul Sf Maria din Iaşi.

Dosar penal pentru şoferul camionului

Poliţiştii au precizat că au deschis dosar penal pentru şoferul camionului. „Ieri, în jurul orei 10:30, poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la producerea unui accident rutier mortal, pe DN 28, pe raza localităţii Leţcani. Din verificările efectuate de poliţişti la faţa locului, a rezultat faptul că un autovehicul ar fi acroşat două persoane, una fiind rănită, iar cealaltă a decedat.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”. Tatăl în vârstă de 39 de ani se află internat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi şi rămâne internat până ce starea lui va fi mai bună”, a precizat şi Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.i

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri