Ce păţim dacă mâncăm prea multă ceapă. Efectele nocive ale celui mai popular aliment

miercuri, 26 august 2020, 14:49
1 MIN
 Ce păţim dacă mâncăm prea multă ceapă. Efectele nocive ale celui mai popular aliment

Ceapa roşie, una dintre cele mai populare legume din întreaga lume, utilizată ca ingredient în diverse preparate culinare are nu doar beneficii asupra organismului. Consumul exagerat poate crea probleme de sănătate.

„Şi în cazul consumului de ceapă, la fel ca şi la usturoi, există efecte nocive. În primul rând, ambele au un conţinut redus, dar existent de seleniu. Se adaugă şi faptul ca ambele legume vor conferi un miros al cavităţii bucale pe care majoritatea persoanelor (în mod firesc) nu îl doresc, găsindu-l dificil de indepărtat. De asemenea, mai exista şi efectul nociv al momentului de consum. Un consum de ceapă seara ori cu puţine momente înainte de culcare va putea produce o serie de efecte de agitaţie. Efectul de vasodilataţie şi asupra sistemului cardiovascular în general, în condiţiile în care se apropie ora de somn, nu este cel scontat şi de dorit. Totodată, atât ceapa, cât şi usturoiul vor produce o secreţie a sucului gastric prea mare, existând riscul unor arsuri, patologii de boli de reflux gastro-esofagian sau de acutizare a simptomelor de gastrită. În cazul în care cunoaşteţi că există patologii digestive colaterale, precum gastrita, ulcerul sau boala de reflux nu este indicat să consumaţi usturoi ori ceapă în exces, în special seara”, spune dr.Denisa Zaharia, medic de familie.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Comentarii