Ce pedeapsă a primit individul care şi-a stropit mama cu benzină şi a dat foc casei

joi, 12 august 2021, 01:50
2 MIN
 Ce pedeapsă a primit individul care şi-a stropit mama cu benzină şi a dat foc casei

Un piroman a fost mângâiat pe creştet de magistraţii Judecătoriei. Deşi acesta s-a aflat la un pas de a-şi incendia propria mamă, el a fost condamnat doar cu suspendare, reţinându-se în sarcina lui doar comiterea unor infracţiuni minore, respectiv distrugere şi ameninţare, la care pedepsele sunt reduse.

Mihai Axinte a fost acuzat că, pe parcursul a trei luni, din noiembrie anul trecut până la sfârşitul lui ianuarie, şi-a ameninţat mama în mai multe rânduri cu incendierea sa ori a locuinţei. Bărbatul şi-a dus în cele din urmă până la capăt ameninţarea.

În seara zilei de 26 ianuarie, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a avut o nouă discuţie în contradictoriu cu mama sa, motivată de faptul că femeia refuza să îi mai de bani.

Enervat de refuz, Axinte a luat o sticlă de 2 litri de benzină, a mers în camera mamei sale şi a început să stropească interiorul. A stropit-o şi pe mama sa care, speriată, a fugit din casă.

A avut prezenţă de spirit, pentru că, imediat, Axinte a dat foc camerei. Incendiul s-a propagat până la bucătăria de lângă cameră, provocând explozia centralei termice. Ca urmare, întreg parterul locuinţei a luat foc, pompierii şi serviciul local voluntar pentru situaţii de urgenţă din Ciurea reuşind cu greu să împiedice incendiul să se extindă şi la casele vecine.

Judecătorii l-au condamnat pe Axinte la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru distrugere şi la 6 luni de închisoare pentru ameninţare, pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani şi 6 luni de închisoare.

Ei au apreciat însă că scopul moral al sancţiunii poate fi atins şi fără executarea în regim de detenţie a pedepsei, decizând suspendarea ei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Sentinţa poate fi încă atacată cu apel. 

Comentarii