Ce se întâmplă, doctore? Tot mai multe femei bete ajung la spital în Iași

joi, 18 octombrie 2018, 01:59
2 MIN
 Ce se întâmplă, doctore? Tot mai multe femei bete ajung la spital în Iași

Medicii ieşeni se declară de-a dreptul îngrijoraţi de amploare.

Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi spun că numărul femeilor care consumă băuturi alcoolice şi ajung la spital din această cauză a crescut îngrijorător în ultima perioadă. În doar câteva ore, la unitatea medicală au avut nevoie de îngrijire imediată cinci femei care se aflau într-o stare avansată de ebrietate.

„Suntem impresionaţi de numărul şi gravitatea cazurilor de femei care consumă băuturi alcoolice şi ajung în departamentul de urgenţă. Doar în ultimele câteva zile, o pacientă a venit la spital după ce a consumat patru litri de ţuică, precum şi o alta care a consumat doi litri. De asemenea, o femeie a ajuns la spital în comă alcoolică, iar o alta a avut nevoie de îngrijire medicală de trei ori în şapte zile din cauza băuturii“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

O tânără de 26 de ani din satul Slobozia s-a prezentat în UPU cu stări de greaţă şi vărsături după ce, aşa cum le-a spus medicilor, a consumat patru litri de ţuică, fiind internată la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie cu pancreatită acută.

O studentă de 19 ani, din campusul studenţesc Codrescu, a avut nevoie de îngrijire medicală după ce, aşa cum spune, a consumat singură doi litri de votcă, la o petrecere cu colegii. Aceasta avea o alcoolemie de 386 mg/dl, fiind tratată pe parcursul nopţii şi lăsată să plece acasă.

Un alt caz este cel al unei femei de 76 de ani din Vaslui, care a fost găsită în comă alcoolică şi stare de deshidratare în casă şi a fost transportată de către un elicopter SMURD la spitalul din Iaşi. Aceasta a fost internată tot la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie cu ciroză hepatică cauzată de excesul de băutură.

De asemenea, o altă pacientă, de 38 de ani, din Buzău, s-a prezentat la spital din cauza unor crunte dureri epigastrice provocate de consumul de votcă. Me­di­cii spun că femeia a venit de trei ori săptămâna aceasta, fiind tratată de fiecare dată şi trimisă acasă, cu reţetă, cu specificarea de a evita alco­olul.

Comentarii