Ce votează astăzi consilierii judeţeni. Ultima şedinţă ordinară a anului

miercuri, 16 decembrie 2020, 02:57
2 MIN
 Ce votează astăzi consilierii judeţeni. Ultima şedinţă ordinară a anului

Consilierii judeţeni se întâlnesc în această dimineaţă în ultima şedinţă ordinară a anului. Pe ordinea de zi sunt 40 de proiecte de hotărâre.

Primele două propuneri acordă Spitalului de Pneumoftiziologie credite de angajament în sumă totală de peste 800 de mii de lei pentru reparaţii cliente şi pentru unele investiţii.

Urmează o serie de 11 proiecte referitoare la drumurile judeţene. Nouă dintre ele sunt actualizări ale costurilor generale pentru tot atâtea segmente de drum modernizate (între care aproape toate cele incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală). Al zecelea se referă la aprobarea creditului de angajament în valoare de 33,48 milioane de lei pentru cei 12,2 km ai DJ 244D (Coropceni-Ciorteşti-Dolheşti până la limita judeţului), segment vizat deja de o licitaţie pentru atribuirea contractului de lucrări de modernizare.

Un alt proiect menţine cuantumul taxelor locale la acelaşi nivel în 2021 ca în anul care tocmai se încheie. Mai mult, unele taxe speciale dispar. Printre ele, taxele pentru eliberarea unor înscrisuri din arhivă, cele pentru valorificarea de planuri topografice şi a hărţilor turistice, solicitare/prelungire certificat urbanism etc.

Cele 12 hectare de teren unde ar urma să fie construit Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară vor trece din proprietatea Comunei Miroslava în cea a Judeţului Iaşi. Finanţarea va veni prin „Mecanismul de redresare şi rezilienţă“. Parteneri în proiect, alături de CJ şi CL Miroslava, sunt Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Boli Cardiovasculare. Managementul întregului proiect va fi asigurat de Consiliul Judeţean. IRMC ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2026, precizează Protocolul de asociere ataşat documentaţiei proiectului de hotărâre supus astăzi votului consilierilor judeţeni.

Muzeul Naţional al Literaturii Române va prelua în administrare imobilul monument istoric situat pe strada Vasile Alecsandri nr. 6 (lângă Starea Civilă). Consolidat, restaurat şi extins cu fonduri europene, fostul sediu al revistei „Viaţa Românească“, apoi al Chesturii de Poliţie până după al Doilea Război Mondial va găzdui un muzeu al Pogromului început chiar în curtea clădirii la sfârşitul lunii iunie 1941, dar şi exponate legate de activitatea scriitorilor români din ambele părţi ale Prutului.

Ultimele proiecte aflate astăzi pe masa consilierilor se referă la suplimentarea cu aproximativ un milion de lei a costurilor obiectivului de investiţii „Spitalul Mobil/Modular din containere de logistică medicală“ de la Leţcani şi la raportul de activitate privind modul de îndeplinire a indicatorilor de performanţă ai Consiliului de Administraţie al Aeroportului.

Comentarii