Cea mai vioaie şedinţă de CJ: 26 de proiecte adoptate în 35 de minute

joi, 29 aprilie 2021, 01:57
2 MIN
 Cea mai vioaie şedinţă de CJ: 26 de proiecte adoptate în 35 de minute

Şedinţa de plen a consilierilor judeţeni a decurs ieri pe repede înainte: cu tot cu intervenţii şi alocuţiuni, cele 26 de proiecte de pe ordinea de zi au trecut în doar 35 de minute.

Preşedintele CJ, proaspăt autosuspendat din funcţiile politice, a condus întrunirea mai sprinten ca de obicei, parcă eliberat de o povară. Votul a mers ca pe bandă până la proiectul de hotărâre privind organigrama şi statul de funcţii de la Şcoala de Arte. Etienne Ignat, de la USR PLUS, a solicitat lămuriri despre rezultatul controlului iniţiat de Costel Alexe la această instituţie şi despre soarta cursanţilor cărora le dispare o specialitate din programul şcolii. Şeful CJ a precizat că "raportul Corpului de control şi auditul vor fi prezentate plenului CJ", însă fără să indice o dată. La rândul lui, Vlad Baba, directorul Şcolii de Arte, a precizat că toţi cei înscrişi vor finaliza cursurile pentru care au optat şi plătit taxa.

Unele discuţii a iscat şi proiectul organigramei Direcţiei Judeţene de Pază. Cristian Stanciu, de la PSD, a remarcat că sunt reduse posturile pe care acelaşi director al Direcţiei le solicitase în mandatul trecut. Propunerea a fost adoptată cu toată împotrivirea consilierilor social-democraţi. Conform proiectului, au fost desfiinţate 87 din cele 186 câte cuprinde Direcţia de Pază, vacante de altfel, şi este înfiinţat unul de şef Birou.

Votarea a mers apoi iarăşi strună până la penultimul proiect de hotărâre, cel în care se constată că doi dintre cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie de la Aeroport nu au studii superioare de lungă durată. Prin urmare, lui Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp le-au fost revocate mandatele. Liderul grupului PSD a remarcat că acest lucru nu a fost contestat la selecţia CA din 2017, însă omologul său de la PNL a explicat că este vorba de o constatare făcută în cadrul Comisiei juridice şi că, în consecinţă, se impune corectarea – la propunerea conducerii CJ, for tutelar al RA Aeroportul Iaşi. Consilierii PSD s-au abţinut, dar propunerea a fost adoptată, astfel că administraţia aerogării se reduce de la şapte la cinci membri în ultimele sale cinci luni de mandat.

Comentarii