Cei care refuză recoltarea probelor ar trebui pedepsiţi exemplar. Şoferi beţi pulbere prinşi în trafic

marți, 07 august 2018, 01:49
1 MIN
 Cei care refuză recoltarea probelor ar trebui pedepsiţi exemplar. Şoferi beţi pulbere prinşi în trafic

Doi şoferi au rămas fără permise de conducere după ce au fost prinşi băuţi la volan. Unul dintre ei este din judeţul Ilfov şi avea o concentraţie de alcool de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 6 august, poliţiştii Bi­roului Rutier Iaşi au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat de 36 de ani, din judeţul Ilfov. Întrucât şoferul prezenta halenă alcolică, acesta a fost testat cu apara­tul etilotest care a arătat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea sub influenţa alcoolului a unui vehicul“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Al doilea şofer băut a fost depistat de către poliţiştii Biroului Rutier Iaşi pe strada Plantelor, din municipiul Iaşi. Acesta are vârsta de 38 de ani şi este din mu­nicipiul Iaşi.

La testarea cu alcooltestul, şoferul a avut o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru consum de alcool, dar şi pentru refuzul de a-i fi recoltate probe biologice de sânge pentru determinarea nivelului de alcool din sânge.

Comentarii