Cel mai curajos tată din lume. Deși singur, a adoptat o fetiță refuzată de 20 de familii

luni, 30 septembrie 2019, 20:11
1 MIN
 Cel mai curajos tată din lume. Deși singur, a adoptat o fetiță refuzată de 20 de familii

O fetita cu sindromul Down a fost adoptata de un tata singur. Dragostea pe care unele persoane ajung sa o simta pentru copii care nu sunt sange din sangele lor poate fi la fel de puternica sau chiar si mai intensa decat a unui parinte biologic.

Cazul de fata dovedeste ca iubirea nu e intotdeauna legata de legatura de sange.

Fetita asta a trecut prin trauma respingerii. La doar 13 zile de viata, micuta diagnosticata cu sindromul Down fusese deja respinsa de 20 de familii.

Luca Trapanese, in schimb, a luat-o pe Alba, in 2017, in caminul si in inima lui. Cu toate ca serviciile sociale respingeau acordarea custodiei parintilor singuri, mai ales daca aveau o alta orientare sexuala, au facut o exceptie in cazul barbatului. Astfel se face ca Luca a devenit tatal mandru a unei fetite speciale.

Luca, in varsta de 41 de ani, si-a povestit calatoria de a deveni tatal adoptiv al Albei intr-o carte, potrivit BBC. Luca a lansat o provocare la adresa imaginii „normale” de parinte.Prin faptul ca a devenit tata adoptiv, fiind un barbat singur si homosexual, imaginea stereotipica de parinte a fost puternic zdruncinata. Luca a devenit un fenomen, mai ales in Italia care este o tara mai conservatoare.

Mai multe informații, pe demamici.ro

Comentarii