„Poveste“ ca în filme, cu urmăriri şi alte fapte ilegale

Cel mai mare contrabandist din Iaşi, prins pe motiv că nu a semnalizat un viraj

marți, 13 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Cel mai mare contrabandist din Iaşi, prins pe motiv că nu a semnalizat un viraj

Asta este varianta Poliţiei u oprit pentru această abatere, i s-a cerut triunghiul reflectorizant din portbagaj, unde Poliţia a descoperit apoi numeroase baxuri de ţigări u ulterior, oamenii legii au ajuns la un imens depozit, în Tătăraşi

Cetăţeanul moldovean Oleg Culeac care a fost prins zilele trecute cu maşina plină cu ţigări de contrabandă avea acasă, un întreg depozit cu ţigarete. Vinerea trecută, Oleg Culeac, din Republica Moldova, se afla la volanul unui autoturism Volkswagen înmatriculat în Iaşi. Acesta încerca să scape în trafic de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Iaşi, iar în acest sens circula nebuneşte prin oraş. Oamenii legii de pe urmele sale, neavând atribuţii rutiere, au cerut ajutorul poliţiştilor de la Biroul Rutier Iaşi, care au reuşit să-l găsească în trafic, pe strada Ciurchi, şi l-au tras pe dreapta deoarece, spun ei, virase pe Ciurchi fără să semnalizeze.

Culeac a oprit, iar poliţiştii de la Rutieră i-au cerut să verifice dacă are triunghiul reflectorizant şi trusa de prim ajutor. Basarabeanul a răspuns că nu poate deschide portbagajul deoarece este defect. Poliţiştii s-au uitat în interiorul maşinii şi au observat pe bancheta din spate două baxuri, apoi, imediat ce au ajuns şi poliţiştii de la SICE, au deschis şi portbagajul, unde au găsit alte trei baxuri. În interiorul cutiilor se aflau 50.000 de ţigarete marca Ashima. A doua zi, poliţiştii de la SICE Iaşi au mers la o adresă din municipiul Iaşi, – pe strada Aurel Vlaicu din Tătăraşi -, unde au descoperit un adevărat depozit cu ţigări de contrabandă, într-o hală închiriată. „La data de 10 noiembrie, poliţiştii de la SICE, cu sprijinul celor de la Serviciul de Criminalistică şi Serviciul de Acţiuni Speciale Iaşi, au efectuat o percheziţie domiciliară asupra unui imobil aflat pe raza municipiului Iaşi folosit de către bărbatul de 51 de ani, ocazie cu care a fost identificată cantitatea totală de 1.774.720 ţigarete, susceptibile a proveni din contrabandă“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

 

 

Comentarii