De Business

Punem punctul pe știi

Cel mai mare eveniment dedicat agriculturii şi-a deschis porţile la Iaşi

vineri, 21 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Cel mai mare eveniment dedicat agriculturii şi-a deschis porţile la Iaşi

Târgul pentru fermieri „AGRALIM”, eveniment aflat la cea de-a X-a ediţie, şi-a deschis ieri porţile la Leţcani, agricultorii din regiune având ocazia să intre în legătură cu principalii producători şi importatori de utilaje agricole, dar şi cu cei mai importanţi crescători de animale din regiune.

În cadrul evenimentului de ieri, la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, dar şi ai autorităţilor locale şi ai mediului universitar şi de cercetare, s-a discutat despre importanţa regiunii de nord-est pentru agricultura din România.  „Timpul şi timpurile mi-au permis să fiu în această calitate şi a doua oară la acest eveniment, pentru că am fost şi anul trecut, ceea ce denotă respectul pe care noi, cei din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale îl arătăm acestor manifestaţii, îl arătăm fermierilor, îl arătăm celor care vin în sprijinul fermierilor, respectiv dealerii şi producătorii de utilaje”, a menţionat în deschiderea evenimentului Claudiu Sorin Roşu Mareş, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

Alături de acesta la deschidere au participat şi Marian Şerbescu, prefecutul Iaşului, Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costică Macaleţ, preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani şi Stelian Turcu, primar al comunei Leţcani. Pe lângă reprezentanţii autorităţilor, la eveniment a fost prezent şi prof. univ. dr. Vasile Vântu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, dar şi Valeriu Tabără, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (ASAS) şi Iacob Lelior, director general al Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANARS). Invitaţii au vorbit despre importanţa pe care o are agricultura pentru dezvoltarea economică a regiunii, menţionând faptul că producem mult mai puţine produse comparativ cu state care au în jumătate suprafaţa de teren arabil a României. 

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

De asemenea, reprezentanţii mediului universitar şi de cercetare au ţinut să amintească de importanţa investiţiilor în acest domeniu şi de faptul că putem exploata şi produce propriile noastre produse şi soiuri. Cei care vor călca pragul târgului au ocazia să vadă o serie de utilaje performante, de ultimă generaţie, atât tractoare de diferite dimensiuni, dar şi combine sau utilaje de stropit. Unul dintre cele mai interesante exponate este un vehicul amfibian pentru stropit culturi, derivat dintr-un vehicul militar. Acest vehicul este produs de către o companie de la Bălţi şi poate travesa zone mlăştinoase sau poate stropi culturile fără a le afecta foarte puternic chiar dacă terenul nu este uscat. Evenimentul este deschis zilnic până duminică, 23 septembrie, intrarea fiind gratuită. 

Comentarii