Centura uşoară a Iaşului ce ar urma să fie închisă de A8 – prima licitaţie

sâmbătă, 24 iulie 2021, 01:59
2 MIN
 Centura uşoară a Iaşului ce ar urma să fie închisă de A8 – prima licitaţie

Este vorba de refacerea a 73 km de drum judeţean care ocoleşte Iaşul de la nord, din Vânători, pe la vest şi sud, până la Holboca.

La o săptămână după aprobarea finanţării prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, a fost lansată prima licitaţie pentru proiectul Centurii de trafic uşor a municipiului Iaşi. Este vorba de refacerea a 73 km de drum judeţean care ocoleşte Iaşul de la nord, din Vânători, pe la vest şi sud, oprindu-se în Holboca.

Pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, Consiliul Judeţean va primi o finanţare de 7,89 milioane de lei prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, la care va adăuga o contribuţie proprie de 2 la sută. Licitaţia lansată ieri vizează atribuirea contractului de achiziţie publică de servicii de proiectare constând în Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic, Detalii de Execuţie, Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire şi DTOE, inclusiv verificarea tehnică a proiectului tehnic şi asistenţă tehnică pe timpul execuţiei lucrărilor.

„Obţinerea avizelor intră în sarcina contractantului, taxele necesare pentru obţinerea acestora vor fi decontate ulterior de achizitor în baza documentelor justificative“, se precizează în anunţul de pe platforma electronică de achiziţii publice.

Licitaţia începe de la valoarea estimată de 6,63 milioane de lei (fără TVA). Componenta financiară a ofertelor contează în proporţie de 90 la sută, iar termenul de înscriere în procedura de atribuire este 30 august. Câştigătorul urmează să fie anunţat cel mai târziu în ianuarie, iar durata contractului va fi de 29 de luni.

Traseul începe de la Vânători şi continuă spre Leţcani 16,3 km pe DJ 248B (Horleşti-Bogonos), apoi pe DC 26B până la Voineşti (16,57 km) şi 2,2 km în Voineşti (DJ 248A). De aici, va urma traseul Voineşti-Mânjeşti-Budeşti (6 km pe DJ 248F), Budeşti-Piciorul Lupului-Ciurea (10,5 km pe DJ 248C), Ciurea-Bârnova-Tomeşti-Holboca (19 km pe DJ 248D) şi încă 2,4 km din Holboca până la intrarea în municipiul Iaşi, pe DJ 249A. Pe traseul Holboca – Vânători, traseul acestei „centuri“ ar urma să fie închis de viitoarea autostradă A8.

Realizarea efectivă a lucrărilor a fost estimată la 50 de milioane de euro, bani pe care cei de la CJ speră să-i obţină prin Programul Sectorial de Transport.

Comentarii