Cinci concerte de rock alternativ şi muzică simfonică în perioada următoare la Iaşi

marți, 16 octombrie 2018, 01:56
1 MIN
 Cinci concerte de rock alternativ şi muzică simfonică în perioada următoare la Iaşi

Cinci trupe de muzică alternativă acompaniate de orchestre simfonice vor susţine o serie de concerte gratuite în trei oraşe importante din ţară, unul dintre aceste oraşe fiind şi Iaşul.

Evenimentul, intitulat „ALTorchestra 100“, aduce sub aceeaşi cupolă trupele Zdob şi Zdub, Robin and the Backstabbers, byron, Grimus şi The Mono Jacks, care vor concerta în Bucureşti, Iaşi şi Cluj, împreună cu orchestre simfonice create special pentru acest proiect.

Proiectul ALTorchestra 100 marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ şi muzică simfonică. Fiecare formaţie implicată în proiect îşi va reorchestra cântecele în manieră simfonică, integrând în aranjamente inclusiv câte un instrument tradiţional românesc. Vor fi în total 15 concerte ce se vor desfăşura în săli de spectacole în perioada octombrie-decembrie.

La Iaşi, concertele vor avea loc la Casa Studenţilor, seria de spectacole urmând să înceapă de pe 17 octombrie cu Zdob şi Zdub. Următorul spectacol va avea loc la finalul lunii, pe 31 octombrie, cu Robin and the Backstabbers, urmând ca pe 14 noiembrie pe scenă să urce byron. Pe 20 noiembrie va concerta la Casa de Cultură a Studenţilor Grimus, iar pe 3 decembrie The Mono Jacks.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, pe bază de invitaţie, în limita locuri­lor disponibile. Invita­ţiile se vor putea elibera prin intermediul platformei www.iabilet.ro. ALTorchestra 100 este proiect finanţat de Ministerul Culturii.

Comentarii