Cinci persoane au fost reținute după ce l-au ironizat pe Erdogan, bolnav de COVID

duminică, 06 februarie 2022, 17:56
1 MIN
 Cinci persoane au fost reținute după ce l-au ironizat pe Erdogan, bolnav de COVID

Poliția din Turcia a arestat duminică cinci persoane acuzate că ar fi difuzat mesaje de ură la adresa președintelui țării, Recep Tayyip Erdogan.

Mai exact, cele cinci persoane sunt acuzate că au ironizat pe rețelele sociale faptul că președintele a fost diagnosticat cu COVID-19.

Unitatea de delicte informatice din cadrul Poliției a investigat 36 de conturi de pe rețelele sociale pentru astfel de mesaje și a ordonat reținerea a opt persoane. Doar cinci dintre acestea au fost găsite până în prezent.

Cea mai cunoscută persoană de pe lista de persoane anchetate este înotătorul olimpic Derya Büyükuncu, care s-a retras din activitate în 2012.

Acesta a scris sâmbătă pe Twitter un mesaj sarcastic la adresa lui Erdogan, în contextul în care acesta le ceruse susținătorilor „să se roage” pentru însănătoșirea sa.

„S-a îmbolnăvit de coronavirus şi vrea rugăciuni. Să stea fără grijă, că ne rugăm deja. Am început să pregătesc 20 de cutii cu halva, pe care le voi împărţi prin cartier atunci când va veni momentul”, a scris Büyükuncu pe Twitter, referindu-se la un obicei turcesc de a împărţi oamenilor dulciuri tradiţionale după o înmormântare.

Aflați amănunte de pe gandul.ro.

Comentarii