Cine apără sâmbătă, la Galaţi? Trei variante luate în calcul

joi, 04 august 2022, 01:50
2 MIN
 Cine apără sâmbătă, la Galaţi? Trei variante luate în calcul

Politehnica Iaşi va efectua astăzi şi mâine dimineaţă ultimele retuşuri înaintea startului Ligii a II-a de fotbal. În prima rundă a sezonului, Poli va juca sâmbătă, de la ora 11:30, la Galaţi, cu echipa locală Oţelul.

Antrenorul ieşenilor, Claudiu Niculescu, avea ieri, la ora închiderii ediţiei, o singură dilemă în lot, legată de postul de portar. Aceasta era generată de situaţia actelor celor doi jucători aduşi în Copou pe ultima sută de metri înaintea startului.

Format de Rabotnicki Skopje, de care a aparţinut până anul acesta, Risto Jankov (24 ani), care a fost al treilea portar din lotul pe care Macedonia de Nord a contat la Bucureşti, în grupele turneului final Euro 2020, are în regulă documentele de transfer de la ultimul club la care a fost legitimat, Kaspiy Aktau (Kazahstan). Fostul internaţional de juniori şi tineret, care are statutul de portar numărul 1 la Poli, mai are însă nevoie de permisul de muncă. Oficialii ieşeni sunt optimişti că actele vor fi în regulă până la ora meciului.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, varianta a doua luată în calcul pentru titularizare este austriacul Tobias Knoflach (29 ani). Venit liber de la clubul italian Sambenedettese (Liga a IV-a), Knoflach are însă nevoie de un act prin care se renunţă la grila lui de formare. Dacă jucătorul care a fost legitimat şase ani la Rapid Viena nu obţine acel document, legitimarea lui nu va fi oficializată.

În cazul în care nici Jankov nici Knoflach nu vor avea drept de joc sâmbătă, Niculescu va miza pe moldoveanul Ianoş Brînză, titularul din sezonul trecut, care a fost folosit în majoritatea meciurilor amicale din această vară. În această ipoteză, rezervă va fi un alt basarabean, juniorul Timur Chistol.

Politehnica nu are dubii legate doar de cei doi portari străini amintiţi. Şi legitimarea atacantului englez Shayon Harrison (25 ani), care a fost crescut de Tottenham Hotspur şi a fost legitimat ultima dată în liga a VII-a engleză, la Hayes&Yeading, este, deocamdată, sub semnul întrebării. Fotbalistul britanic va fi legitimat doar dacă va trece teste medicale amănunţite, pe care le va efectua astăzi, la Bucureşti.

Dacă Harrison şi Knoflach vor fi legitimaţi, Politehnica va bifa 23 de transferuri în această vară! 

Comentarii