Cine este scafandrul ieşean mort la Mangalia: negruzzist, şef de promoţie la facultate

vineri, 09 aprilie 2021, 16:52
1 MIN

Tânărul biolog de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” care a murit înecat în cursul zilei de astăzi la Eforie se numeşte Strungaru Ştefan-Adrian. Conform CV-ului său, acesta este originar din Comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, din 2015 până în prezent fiind asistent de cercetare ştiinţifică.

Chiar dacă avea doar 32 de ani, acesta avea experienţă ca biolog marin, în 2013 participase în expediţia pentru colectarea probelor desfăşurată la bordul vasului de cercetare Mare Nigrum, Marea Neagră, a fost Laborant şi tehnician în perioada 2011-2012 şi 2013-2014 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi România, la Facultatea de Biologie, Laboratorul de Lucrări practice de Hidrobiologie, iar din 2015 până în prezent Asistent de cercetare ştinţifică în ecotoxicologie (ectoxicolog), adică studia efectele pe care le au substanţele toxice asupra organismelor.

Tânărul biolog ieşean a urmat cursurile Liceului „Negruzzi” din Iaşi, în 2011 fiind absolvent al Facultăţii de Biologie şi şef de promoţie, examenul pentru diploma de licenţă fiind obţinut cu 10. El avea trei brevete internationale de scafandru.

Surse ale ZDI au explicat ca tânărul era căsătorit, iar soția locuia la Agigea, fiind cercetator științific acolo. El nu era implicat intr-un proiect al universitatii, ci intr-un proiect privat de denisipare în Eforie Nord. Era plecat de la începutul săptămânii din Iași.

FOTO: Facebook

Comentarii