Cine va fi șeful PMP Iași? Cristian Diaconescu a făcut anunțul ieri, la Palas

sâmbătă, 22 aprilie 2023, 11:03
2 MIN
 Cine va fi șeful PMP Iași? Cristian Diaconescu a făcut anunțul ieri, la Palas

Într-o lună de zile vor fi anunțați șefii filialelor Partidului Mișcarea Populară din regiunea Moldovei, inclusiv la Iași, a anunțat vineri Cristian Diaconescu, președintele formațiunii. Acesta a făcut o vizită la Iași unde s-a întâlnit cu 800 de membri ai partidului pentru a discuta aspecte juridice, ținând cont că în cadrul partidului există două facțiuni care se judecă pentru a prelua conducerea: una condusă de către Cristian Diaconescu și o alta de către Eugen Tomac. Recent, fostul lider, Eugen Tomac ar fi transmis unele semnale că ar vrea o reunificare a membrilor în condițiile în care se apropie alegerile iar procesele durează mult timp.

”Avem două congrese disputate în instanță și alte două procese pe rol. Sunt curios cum vor analiza judecătorii aceste aspecte”, a spus Diaconescu. Acesta a reiterate ieri, la Palas, că este dispus la o reconciliere iar cealaltă tabără să lase armele jos.

”Este ca în Ucraina: dacă vor o reconciliere, trebuie să oprească războiul Așa este și în cazul nostru. În numele meu, pot să spun că am toată disponibilitatea să mă așez la masa discuțiilor. Meseria mea este de negociator, iar din acest punct de vedere nu am niciun fel de rezerve. Așa cum am reușit între state sau situații de criză să negociez, așa putem și în interiorul partidului. Deocamdată, scopul partidului este recăpătarea identității, trebuie să rezolvăm totul înăuntru, deoarece trebuie să eliminăm orice temeri legate de o funcționalitate rea. Sper ca într-o lună să se rezolve, repet prin înțelegere, mediere și nu prin tribunal”, a adăugat președintele PMP.

La Iași, Cristian Diaconescu îl are ca șef al filialei pe consilierul județean Adrian Acostoaiei și intenționează să îl impună pe acesta în continuare ca președinte al filialei. În schimb, Eugen Tomac îl vrea ca șef pe fostul deputat Petru Movilă. De fapt, la momentul actual, acesta ar fi ultimul diferend de rezolvat între cele două formațiuni, în calea spre reunificarea din interior.

”A fost un an greu, cu multe încercări și cu multe răzbunări dar din fericire pentru noi, fără trădări. Presupun că este firesc să fie așa, mai ales atunci când ai lângă tine o echipă sufletistă și cu dorință de victorie. Am alături de mine oameni extraordinari, iar încrederea lor nu poate fi infirmată de slăbiciunile individuale ale altora sau de scandalurile induse artificial. Organizația județeană Iași are peste 10.000 de membri din care 102 sunt aleși locali, 3 consilieri județeni, 2 primari, 5 viceprimari, 3 consilieri municipali, 4 consilieri orășenești și 85 de consilieri comunali. După numărul aleșilor locali, organizația noastră este clasată pe locul 3 in topul partidelor politice. Însă acestea sunt doar câteva cifre: în realitate, PMP Iași înseamnă mai mult de atât, înseamnă membrii ei printre care enumerăm pe Constantin Coțofană, Dan Iulian Ștefan, Mihai Dimitriu, Liviu Dobre, Ștefan Paraschiv, Gabriela Irimia, Florin Vornicu, Daniela Butnaru, Daniel Pralea, Ghiga Vasile, Cocârlă Mihai, Daniela Dumitriu, Vasile Maftei, Marius Bugalete și Alex Aruxandei”, a spus Adrian Acostoaiei.

Comentarii