CM de fotbal-Qatar 2022. Meciurile de astăzi: Anglia-SUA și amintirea unei rușini istorice

vineri, 25 noiembrie 2022, 02:43
2 MIN
 CM de fotbal-Qatar 2022. Meciurile de astăzi: Anglia-SUA și amintirea unei rușini istorice

Cu partidele de astăzi, începe etapa a II-a a fazei grupelor din cadrul Cupei Mondiale. Astăzi, au loc partidele din grupele A și B

În grupa A,Olanda și Ecuador, învingătoarele din prima etapă se confruntă direct, echipa care câștigă asigurându-și în mare proporție locul în sferturi. Qatar și Senegal joacă un meci al supraviețuirii, în care, chiar și fără Sadio Mané, africanii au prima șansă. Antrenorul arabilor, Felix Sanchez, crede că echipa sa nu și-a spus ultimul cuvânt și promite schimbări interesante în echipă.

Grupa B ne aduce o partidă istorică, Anglia-SUA. Cele două formații s-au confruntat în meciul în care înregistrat, potrivit mai tuturor istoricilor, cea mai mare surpriză din istoria Cupei Mondiale. În 1950, la Belo Horizonte; englezii au coborât din ”splendida lor izolare”, au renunțat la infatuarea lor de inventatori ai fotbalului și au pogorât din ceruri înființându-se ca mari favoriți la trofeu, alături de gazda Brazilia. Americanii,o echipă de amatori la vremea aceea, au câștigat cu 1-0 prin golul unui emigrant haitian, Jo Gaetjens și s-au baricadat în fața vedetelor britanice ca Stanley Matthews sau Stan Mortensen, ultimul ratând și un penalty. După 60 de ani, englezii au avut șansa să repare rușinea istorică la Mondialul vuvuzelelor (Africa de Sud,2010). N-au reușit, a fost 1-1 (ce gafă a făcut portarul englez Green!), dar SUA erau altceva decât echipa din 1950.  Acum, Anglia a impresionat în fața Iranului, dar yankeii nu vor să se dea bătuți fiind în luptă directă cu Țara Galilor,care jocaă cu Iran. Teama lor este că Anglia, eventual calificată după această rundă,va juca mai economic în ultima, cu supușii aceleiași Majestăți.

Țara Galilor – Iran (ora 12;00,Al-Rayyan, grupa B)

Arbitru: Mario Escobar (Guatemala)

Qatar-Senegal (ora 15.00, Al-Khor, grupa A)

 Arbitru: Antonio Lahoz (Spania)

Olanda-Ecuador (ora 18;00, Al-Rayyan, grupaa A)

Arbitru: Mustapha Gorbal (Algeria)

Anglia-SUA (ora 21:00, Al –Khorr, grupa B)

Arbitru;Jesus Valenzuela (Venezuela)

 

Comentarii