Concurenţă mare pe extinderea reţelei de canalizare în Miroslava

miercuri, 08 iunie 2022, 01:50
1 MIN
 Concurenţă mare pe extinderea reţelei de canalizare în Miroslava

Cinci oferte pentru extinderea sistemului de canalizare în comuna Miroslava, proiect estimat la peste 30 de milioane de lei. Toate vin din partea unor asocieri de firme, conduse de Conest (11 firme), Ness Proiect Europe (9), Cordep (7), Teoval & Co (9), respectiv Casrep (7 firme). 

Procedura de licitaţie a fost lansată la mijlocul lunii aprilie, iar lucrările vizează reţelele de canalizare din localităţile Uricani, Voroveşti, Valea Ursului, Valea Adâncă, Miroslava şi Găureni. Din momentul atribuirii contractului, lucrările – care includ şi realizarea documentaţiilor tehnice – vor dura doi ani.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, bugetul local sau, după caz, alte surse atrase. Anunţul de licitaţie precizează că acest contract se va derula sub o clauză suspensivă: „dacă pe parcursul execuţiei lucrărilor nu există fonduri disponibile/ alocate, autoritatea contractantă va emite ordin de sistare a execuţiei lucrărilor (integral sau pentru un sector de lucrări), până la asigurarea disponibilităţii fondurilor; Contractantul nu va putea să solicite despăgubiri sau daune interese sau cheltuieli suplimentare autorităţii contractante, generate de această sistare”. 

Comentarii