Concurs pentru directori în învăţământ: doar 18 candidaţi din 35 au trecut de interviu

miercuri, 23 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Concurs pentru directori în învăţământ: doar 18 candidaţi din 35 au trecut de interviu

Aproape jumătate dintre candidaţii care ar fi trebuit să susţină proba interviului din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct în zilele de luni şi marţi fie s-au retras, fie nu s-au prezentat la interviu. Practic, dintre cei 35 de candidaţi programaţi în cele două zile, 14 figurează pe listele ISJ Iaşi fie ca retraşi, fie ca neprezentaţi (11 retraşi şi trei neprezentaţi). Cu toate acestea, dintre cei care au venit la interviu, doar trei nu au reuşit să obţină note peste 8, dar şi în aceste cazuri au fost obţinute note peste 7. 

În cursul zilei de ieri a fost susţinut şi proba de interviu pentru ocuparea postului de director la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, singurul candidat obţinând nota 10, singura notă maximă a zilei. Candidatul pentru postul de director adjunct de la acelaşi colegiu nu s-a prezentat însă.

35 de candidaţi au fost programaţi la începutul acestei săptămâni pentru a susţine proba interviului din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct, sesiunea 2022. Dintre cei 35 de candidaţi, doar 21 au participat efectiv la interviu, iar trei dintre aceştia nu au reuşit să obţină minimum 8, cât era necesar pentru a promova. Printre cei 35 de candidaţi se numără şi cadrul didactic care concurează pentru postul de director la unul dintre cele mai importante colegii din Iaşi, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”. Camelia Gavrilă, cea care ocupă în prezent funcţia de director interimar, a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că şi-a depus dosarul pentru a participa la acest concurs, prin urmare putem concluziona că nota de 10 obţinută ieri de candidatul b87327a7 îi aparţie. Cadrul didactic care trebuia însă să participe la interviul pentru postul de director adjunct la Colegiul „Negruzzi” nu s-a prezentat la probă.

Printre candidaţii care fie nu s-au prezentat , fie s-au restras de la proba de interviu se numără şi un cadru didatic care s-a înscris pentru postul de director adjunct la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, dar şi candidatul pentru postul de adjunct de la Liceul „Miron Costin” sau doi dintre cei trei candidaţi pentru postul de adjunct de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”.

În ceea ce priveşte notele obţinute de candidaţii din această săptămână, au fost obţinute trei note sub 8, cinci note între 8 şi 8,99, nouă note între 9 şi 9,99 şi patru note de 10.

Comentarii