Condamnat în urma unui accident rutier în care el a fost singura victimă

joi, 03 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Condamnat în urma unui accident rutier în care el a fost singura victimă

Un ieşean a ajuns în faţa judecătorilor după un accident în care el a fost singura victimă. Aflat la volanul unui Opel pe drumul din centrul comunei Todireşti, acesta nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de autoturismul din faţa sa. L-a acroşat şi l-a proiectat în alte autoturisme. Accidentul a avut ca urmare rănirea uşoară chiar a şoferului Opelului, Ioan Ungureanu.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că Ungureanu emana halenă alcoolică. A fost testat cu alcooltestul, rezultând o concentraţie de 1,51‰ alcool pur în aerul expirat. Analizele efectuate la spitalul municipal Paşcani au stbailit o alcoolemie de 3,47‰ în sânge. Ungureanu a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului, faptă pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare. Anchetatorii au efectuat cercetări şi pentru vătămare corporală din culpă. Cum însă victima era una şi aceeaşi persoană cu autorul faptei, a fost dispusă clasarea.

În faţa instanţei, Ungureanu şi-a recunoscut fapta şi şi-a regretat-o. Vârsta de doar 34 de ani, lipsa antecedentelor penale cu excepţia unei amenzi primite în Italia, faptul că Ungureanu muncea în străinătate şi era apreciat acasă ca o persoană liniştită şi serioasă i-au făcut pe magistraţii Judecătoriei Paşcani să se orienteze spre o pedeapsă cu suspendare, chiar dacă relativ severă. Ungureanu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare. El va rămâne în libertate, fixându-i-se un termen de încercare de trei ani, interval în care nu va avea însă voie să conducă. 

Comentarii