Conferinţa despre alăptare azi la Palas

sâmbătă, 04 august 2018, 01:50
1 MIN
 Conferinţa despre alăptare azi la Palas

Asociaţia ParentIS organizează astăzi la Iaşi, 4 august, de la ora 11.00 în sala Mozart de la Palas Congress Hall o conferinţă despre alăptare. Conferinţa „Alăptarea-Fundaţia Vieţii“ va oferi timp de două ore şi jumătate informaţii pentru noii şi viitorii părinţi în legătură cu alăptarea, aceştia având oportunitatea de a discuta cu specialişti care să le acorde sprijin atunci când este nevoie.

Mai exact, se va discuta despre importanţa alăptării, despre momentele dificile care pot să apară, nevoile mamei şi ale copilului în timp alăptării, beneficiile acesteia, precum şi despre impactul sprijinului comunităţii în susţinerea ratei alăptării la nivelul familiei. „Săptămâna Mondială a Alăptării este sărbătorită la Iaşi încă din 2012 cu evenimente organizate de Asociaţia ParentIS pentru a sprijini informarea corectă şi a oferi suport părinţilor interesaţi să ofere copiilor cea mai sănătoasă şi sigură formă de hrănire pentru o perioadă optimă în contextul fiecărei familii“, au precizat organizatorii.

Conferinţa va fi susţinută de Roxana Duduş, consultant în alăptare certificat internaţional pentru România La Leche League, organizaţie formată din voluntari, care este specializată în furnizarea de informaţii şi sprijin în alăptare pentru mame, viitoare mame şi angajaţi din domeniul pediatriei. Organizatorii recomandă ca participanţii să doneze 50 de lei pentru a acoperi costurile de organizare a conferinţei, donaţia făcându-se în contul asociaţiei după confirmarea rezervării, fiind disponibile 50 de locuri.

 

Comentarii