Consilierul găsit incompatibil de ANI a plecat din CJ

sâmbătă, 19 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Consilierul găsit incompatibil de ANI a plecat din CJ

Aleşii judeţului vor lua act de demisia unui coleg de-ai lor şi vor declara mandatul vacant. Este vorba de Constantin Fotea, de la PNL, care a demisionat la sfârşitul săptămânii trecute. 

El a invocat motive personale în demisia depusă la registratura Consiliului Judeţean. Amintim că Agenţia Naţională de Integritate a comunicat situaţia de incompatibilitate a lui Constantin Fotea, cu puţin înainte să înceapă prima şedinţă a CJ rezultat după alegerile din 27 septembrie. ANI se referă la mandatul trecut, în care Fotea a făcut parte din din Consiliul Local Hârlău.

La baza deciziei ANI stau opt facturi pe care societatea la care este asociat împreună cu soţia le-a eliberat pentru achiziţii directe unei societăţi înfiinţate de CL şi Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din localitate. Constantin Fotea ne-a declarat la acea vreme, respectiv 25 noiembrie 2020, că va contesta în instanţă decizia ANI. El a subliniat că achiziţiile respective au fost făcute întâmplător, dat fiind că doar magazinul familiei sale deţinea la acel moment mărfurile solicitate. Pe lista candidaţilor liberali la CJ urmează Codrin Lupu şi Raluca Vartic. 

Comentarii