Constantin Briceag i-a tăiat abdomenul nepotului şi l-a lăsat cu intestinele scoase afară

marți, 11 mai 2021, 02:01
2 MIN
 Constantin Briceag i-a tăiat abdomenul nepotului şi l-a lăsat cu intestinele scoase afară

Procurorii ieşeni au făcut lumină în cazul unei tentative de crimă care a avut loc vara anului trecut în comuna Voineşti. Un ieşean şi-a înjunghiat nepotul cu sânge rece, apoi a fugit de la locul faptei, lăsându-l să zacă într-o baltă de sânge şi cu intestinele pe afară.

Fapta a avut loc în luna iunie a anului trecut la ora trei dimineaţa. Constantin Briceag, împreună cu nepotul său au petrecut până noaptea târziu, iar la un moment dat, din cauza excesului de alcool şi pe fondul unui conflict din trecut, Briceag l-a înjunghiat pe neaşteptate cu un cuţit pe Nicolae B. Tânărul a fost înjunghiat în burtă, suferind o plagă abdominală eviscerată, având nevoie urgentă de intervenţia medicilor întrucât i-au ieşit intestinele din abdomen.

Briceag nici nu s-a uitat la nepotul lui care agoniza cu intestinele împrăştiate pe podea şi a fugit pe unde a văzut cu ochii. Totuşi, intervenţia promptă a medicilor l-a scăpat pe băiat de la moarte, fiind necesară peste o lună de spitalizare pentru ca acesta să-şi poată reveni.

Anchetatorii spun că Briceag a dorit moartea nepotului său, deoarece a premeditat uciderea acestuia, dar a avut nevoie de „curaj“, pe care l-a dobândit după câteva pahare în plus. De asemenea, lovitura a fost puternică, cu un obiect tăietor – înţepător, de mari dimensiuni, într-o zonă vitală a corpului, fapt ce întăreşte spusele anchetatorilor. Briceag Constantin a fost atunci arestat preventiv, fiind trimis după gratii în Penitenciarul din Iaşi şi urmează să fie judecat.

„Pe data de 9-10.06.2020, în jurul orei 03:30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui incident mai vechi, inculpatul B.C. i-a aplicat o lovitură în zona abdominală cu un obiect tăietor – înţepător nepotului B.N.R. – fiul fratelui inculpatului, în urma căreia acesta a suferit un traumatism abdominal cu plagă penetrată abdominală eviscerată – intestin ieşit circa un metru, leziuni ce i-au pus viaţa în primejdie şi au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În rechizitoriu s-a reţinut faptul că lovitura puternică aplicată de către inculpatul nepotului, care nu s-a aşteptat să fie înjunghiat, a fost una activă, cu un obiect tăietor-înţepător de mari dimensiuni, ceea ce a conturat concluzia că intenţia a fost aceea de a suprima viaţa persoanei vătămate. Latura subiectivă a infracţiunii, constând în intenţia de a omorî victima, pentru că autorul a prevăzut rezultatul şi a urmărit producerea lui, este demonstrată de intensitatrea loviturii aplicate, de regiunea vitală a corpului victimei vizată, în sensul că, deşi a observat eviscerarea abdominală, nu a anunţat ambulanţa, ci a fugit de la locul faptei“, a declarat Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Comentarii