Copii leşinaţi la coada kilometrică, aduşi la spital. O fetiță a avut nevoie de perfuzii

marți, 15 octombrie 2019, 01:57
1 MIN
 Copii leşinaţi la coada kilometrică, aduşi la spital. O fetiță a avut nevoie de perfuzii

La fel ca în anii precedenţi, mai mulţi copii şi adolescenţi care au venit în Iaşi pentru a sta la rând la moaştele Sf. Parascheva, au avut nevoie şi de îngrijiri medicale. Astfel, în ultimele zile, în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ au ajuns în medie câte trei copii la fiecare 24 de ore.

De exemplu, o fetiţă de aproximativ zece ani a ajuns la spital după ce a leşinat în timp ce stătea la rând. Medicii spun că fetiţa a venit în Iaşi cu un mijloc de transport în comun, nu reuşise să mănânce în acea dimineaţă, astfel încât a avut nevoie de tratament şi investigaţii clinice. Specialiştii au constatat că este vorba despre o hipoglicemie, fetiţa având lipsă de calciu şi de magneziu care a necesitat tratament perfuzabil.

O altă fetiţă de trei ani a făcut o criză convulsivă, iar din această cauză medicii au recomandat internarea. „Fetiţa era bine când a ajuns la noi, dar a necesitat internare pentru investigaţii suplimentare, deoarece o astfel de criză poate să se mai repete“, a explicat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al spitalului.

Reprezentanţii spitalului spun că anul acesta numărul pelerinilor cu vârste sub 18 ani care au avut nevoie de îngrijiri medicale a fost unul mai mic comparativ cu alţi ani, fiind vorba în special de lipotimii, traume accidentale sau anumite simptome care indicau că este nevoie de internare.

Comentarii