Coronaviruşi chercheliţi descoperiţi în sate din zona Moldovei

vineri, 14 august 2020, 22:27
3 MIN
 Coronaviruşi chercheliţi descoperiţi în sate din zona Moldovei

* Pentru început, o ştire de ultimă oră, ca o rază de lumină care străpunge norii negri ai pandemiei de Covid-19: în urma testărilor efectuate prin mai multe sate din zona Moldovei au fost descoperiţi coronaviruşi ameţiţi, care se învârteau haotic în trupurile sătenilor, coronaviruşi adormiţi, precum şi coronaviruşi cu peplomerele (proeminenţe glicoproteice, acele excrescenţe cu extremităţi bulboase, ca nişte raze) îndoite, chiar rupte, ca în urma unei bătăi cu topoare sau pari. Din câte spun specialiştii, se pare că alcoolul chiar are efect în lupta cu viruşii; despre efectul săpunului specialiştii nu zic mare lucru, fiindcă localnicii testaţi au refuzat să consume aşa ceva, pe motiv că fac clăbuci la gură şi din el nu iese nimic la căzănel.

* Avem şi veşti din locurile în care românii petrec ultima parte din ultima lună a verii: inspectorii veniţi în control la piscina "Apa Sâmbetei" din Anemici s-au repezit să dea amenzi managerilor după ce au descoperit că în jurul bazinului există zece chioşcuri cu bere la dozator, dar nu au fost amenajate cabine de WC. Managerii au explicat că oamenii care petrec la piscină, clienţii, sunt localnici cu mult bun-simţ: "Când le vine ceva se încalţă şi trag o fugă până la ei acasă, să rezolve, nimeni nu face în bazin şi, de fapt, nimeni n-are curaj să intre în bazin ca să facă, la cât de murdară e apa!".

* Şi piscina "Crap sau pajură" din Consumatori a fost vizitată de inspectori, alarmaţi de numărul exagerat de clienţi care ies din bazin cu cucuie în creştet; patronul bazei a recunoscut că, de fapt, la origini, nici n-a fost piscină, ci fundaţia unei case: "A tras o ploaie mare prin iunie şi s-a umplut până la buză; decât să aduc motopompa şi să scot apa a fost mai ieftin să cumpăr nişte umbrele de pus pe margini. Cei care ies cu cucuie sunt cei care, în ciuda panourilor cu anunţuri, continuă să sară cu capul în jos de pe mal în partea aia, din stânga, unde a rămas pe fundul bazinului betoniera!".

* Nenumăraţi turişti fugăriţi de căldură şi de mirosul asfaltului au ales şi în ultimele zile răcoarea muntelui şi atracţiile specifice; mulţi s-au îndreptat spre poieniţele verzi, cu mure şi afine, alţii s-au repezit la izvoarele limpezi, în care şi-au băgat berile să se răcească, unii au rămas în cabane, unde e aer condiţionat, să joace table, iar câţiva au ales să exploreze peşteri cu mare potenţial turistic. Aceştia au fost însoţiţi de soţii, care au insistat să poarte părul în cocuri înalte, spre nefericirea lor, dar şi a câtorva mii de lilieci, pe care i-au trezit din somn. Doamnele vor avea cocuri la fel de mari prin 2022, după ce le va creşte părul, tăiat pentru a scoate jivinele…

Comentarii