De Business

Punem punctul pe știi

Creditorii Fortus nu vor să aprobe vânzarea terenului de sport

miercuri, 30 mai 2018, 10:55
1 MIN
 Creditorii Fortus nu vor să aprobe vânzarea terenului de sport

După două dări în plată, ambele către doi dintre creditorii principali, Fortus încearcă să vândă un teren estimat la 116.000 de euro. Cu toate acestea, chiar cei care au primit darea în plată de la Fortus refuză să aprobe această vânzare care ar aduce bani în contul societăţii aflate în insolvenţă de aproape 11 ani. Motivul ar fi acela că preţul oferit este prea mic.

Suprafaţă de teren de 3.375 de metri pătraţi urma să fie achiziţionată la jumătate de preţ, adică cu 59.000 de euro. Cel care doreşte să cumpere fostul teren de tenis al Combinatului de Utilaj Greu este un ieşean pe nume Gheorghe Nechită. Până în prezent, aceasta este singura ofertă de cumpărare pentru acest activ. În BPI-ul din 3 mai se precizează faptul că creditorii resping oferta de cumpărare, o parte nefiind de acord cu preţul prea mic, iar o parte nefiind de acord cu vânzarea acestuia, indiferent de preţ.

„Prin simpla parcurgere a planului de reorganizare, măsura de valorificare a terenului de sport nu este prevăzută în plan în mod expres, ci este prezentată generic o activitate de valorificare a unor active excedentare, măsură care trebuie însă să conducă la posibilitatea continuării activităţii Fortus şi să fie în interesul creditorilor societăţii. În opinia noastră, această valorificare propusă de administratorul judiciar este, de fapt, o vânzare de active specifică unei proceduri de faliment, această măsură nu are alt efect decât înstrăinarea patrimoniului Fortus în dauna creditorilor şi acţionarilor”, a comunicat AAAS.

Comentarii