Crimă plus sinucidere vs dublă crimă: balanţa înclină spre varianta II

vineri, 03 mai 2019, 01:50
3 MIN
 Crimă plus sinucidere vs dublă crimă: balanţa înclină spre varianta II

La mai bine de o săptămână de la descoperirea macabră din Păcurari, – mama şi fiul ei morţi în apartament -, anchetatorii înclină tot mai mult înspre varianta unei duble crime. Suspectul numărul unu ar fi celălalt fiu al pensionarei, cel despre care vecinii spun că venea pe acolo în ziua pensiei. Ce detalii au mai descoperit oamenii legii?

Cazul morţii mamei şi fiului găsiţi în apartamentul lor din aşa-numitul cartier ANL din capăt Păcurari prinde tot mai mult conturul unei duble crime, şi mai puţin a unei crime urmate de suicid, aşa cum fusese iniţial una dintre ipotezele de lucru ale anchetatorilor. Asta după ce au fost ana­lizate mai multe detalii, dar şi după ce criminaliştii poliţişti au descoperit că din casă lipsesc mai multe lucruri aparţinând celor doi. În plus, moartea bărbatului, care are două plăgi prin înjunghiere, dă şi ea bătăi de cap anchetatorilor. Zilele acestea, criminaliştii vor face o expertiză asupra hainelor celor doi morţi, Elena Şipoteanu, în vârstă de 85 de ani, şi fiul ei Radu Şipoteanu, de 49 de ani, în încercarea de a se găsi fire de păr sau alte probe biologice străine. De asemenea, criminaliştii doresc să vadă dacă găurile din haine se potrivesc cu leziunile de pe cele de pe corpuri.

Cum au fost descoperiţi?

Cei doi locuiau într-un apartament cu o cameră din blocul social 482D (în zona din spatele Petrom Păcurari), şi au fost găsiţi morţi de către oamenii legii după sesizările vecinilor. Cea mai mare dilemă a poliţiş­tilor este data aproximativă a morţii celor doi, care nu poate fi estimată, deoarece apartamentul era bine încălzit, iar corpurile ar fi început să se descompună foarte rapid, după 3 – 4 zile. Cadavrele celor doi au fost descoperite în casă, de către pompieri, la solicitarea unui locatar. Acesta din urmă a sunat la 112, plângându-se de mirosul din interiorul blocului, dar având se pare şi unele suspiciuni, după ce nu îşi mai văzuse deloc vecinii în ultimele zile. De asemenea, poliţiştii implicaţi în anchetă au avut iniţial două variante de lucru: fiul şi-ar fi ucis mama, apoi s-ar fi sinucis prin înjunghiere, sau, o altă ipoteză, cineva ar fi intrat în apartamentul celor doi şi i-ar fi ucis. În cazul celei de-a doua ipoteze, fiul cel de-al doilea al femeii este suspectul numărul unu.

„Ieşea scandal de fiecare dată“

De asemenea, detaliul care îi intrigă pe anchetatori este uşa de la intrarea în locuinţă, care a fost găsită închisă cu cheia, iar un rând de chei lipsesc din casă. Se pare că pensionara în vârstă de 85 de ani ar fi fost sugrumată cu mâinile, iar băiatul ei de 49 de ani, înjunghiat în piept cu un cuţit de bucătărie. De asemenea, poliţiştii au găsit uşa de la intrare închisă, cu cheia. Totodată, anchetatorii ar fi găsit în locuinţă doar un rând de chei, deşi acolo locuiesc două persoane. După câteva ore de cercetări la faţa locului în ziua descoperirii cadavrelor, poliţiştii l-au adus la audieri pe celălalt fiu al pensionarei, care venea ocazional pe la mama lui. „Venea în special când mama lui încasa banii din pensie“, după cum ne-au precizat vecinii, care au mai spus că de fiecare dată ieşea scandal.

 

 

Comentarii