CSM Poli, cea mai tare din Moldova

miercuri, 14 februarie 2018, 02:43
3 MIN
 CSM Poli, cea mai tare din Moldova

 

În disputa cu FC Botoşani, Iaşul a câştigat şi ca urmare a strategiei bune alese de antrenorul Flavius Stoican, care a imprimat echipei răbdare, esenţială în obţinerea victoriei

 

Jucătorii de la CSM Politehnica Iaşi rămân, în continuare, şefii  Moldovei fotbalistice. Câştigând luni, în Copou, cu 1-0 în faţa FC Botoşani, pe terenul căreia a remizat în tur, 3-3, echipa ieşeană are, din nou, rezultate directe mai bune în disputa cu cealaltă echipă din regiune rămasă în elită.

Succesul de luni s-a conturat şi datorita unei tactici inspirate alese de antrenorul gazdelor, Flavius Stoican. Acesta a ştiut să tempereze excesul de adrenalină avut de elevii săi, care veneau după un succes categoric obţinut la Voluntari, 4-0 şi aveau în faţă un adversar care călcase greşit în prima rundă a anului, 0-0 acasă, cu “lanterna”, Juventus Bucureşti. Punând accent pe răbdare şi prudenţă, pentru a nu fi surprinişi de rapizii jucători de bandă ai oaspeţilor, Roman şi Golofca, Iaşul a sacrificat spectacolul din prima repriză, în care, în ciuda unor cifre statistice mai bune (6-4 la şuturi, 3-0 la şuturi pe poartă, 1-1 la cornere), nu şi-a creat nicio ocazie clară. Aşteptarea a fost răsplătită imediat după pauză, când o acţiune purtată pe axa Zaharia – Platini – Cristea a fost finalizată, golul ducând şi la intrarea jocului pe un făgaş facil pentru gazde. FC Botoşani s-a deschis, a riscat mai mult, astfel că în faţa lui Cobrea au apărut mai multe culoare, de care rapizii jucători ieşeni erau să profite, pe contraatac. Nu s-a întâmplat acest lucru, însă nici victoria nu a fost în pericol, pentru că defensiva gazdelor, ajutată şi de închizători dar şi de forma slabă a tripletei botoşănene de mijlocaşi de zonă centrală, Achim – Oaidă – Moruţan, a rulat perfect. Mihalache a organizat excelent apărarea, Frăsinescu a absorbit lejer ploaia de centrări, raportul cornerelor (2-6) nu a avut vreun efect, singurele probleme apărând de la Roman, ţinut greu în frâu. Iar când aripa oaspeţilor a scăpat, Rusu a avut o intervenţie de efect. Astfel, raportul şuturilor (2-3 cadrate, 3-1 pe lângă poartă) s-a translat pe tabela de marcaj în 1-0, Iaşul impunându-se meritat, după aspectul jocului.

CSM rămâne astfel pe val şi continuă să viseze la play-off, cu două etape înainte de finalul sezonului regulat, când se află pe locul VII, la două puncte de locul care duce în prima grupă valorică a campionatului.

 

CSM-catalog

 

Koşelev (5,5) – nederanjat de vreun şut în prima repriză.

Bosoi (6) – l-a anihilat pe Golofca.

Mihalache (6,5) – sigur.

Frăsinescu (6,5) – revenire fără probleme la turaţie optimă după absenţa din prima rundă.

Bădic (5,5) – s-a simţit că a avut probleme de natură medicală.

Qaka (6) – harnic.

Chelaru (5,5) – mici erori.

Platini (7) – una dintre cele mai bune evoluţii de când a venit la Iaşi, a semnat o pasă de gol şi o bară.

Jo (6) – s-a zbătut, dar nu a reuşit să fie periculos.

Sin (5,5) – coborât fundaş în actul secund, a avut probleme cu Roman.

Cristea (7) – a dat golul victoriei.

Zaharia (6,5) – a intrat bine în joc, a fost la originea golului.

Rusu (6,5) – debut bun, cu o intervenţie excelentă.

Jagodinskis a intrat în minutul 81.

 

Comentarii