Cum a contribuit la răspândirea coronavirusului în lume o călătorie în Italia

vineri, 31 iulie 2020, 20:58
1 MIN
 Cum a contribuit la răspândirea coronavirusului în lume o călătorie în Italia

Un sfert din primele cazuri de Covid-19 depistate în China continentală au fost persoane care au călătorit în Italia, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical The Lancet Infectious Diseases, care a constatat că începutul pandemiei ar putea fi legat de trei ţări, potrivit AFP.

Această lucrare, publicată săptămâna aceasta, ţine cont de primul caz înregistrat în 99 de ţări din afara Chinei continentale în primele 11 săptămâni ale epidemiei (între 31 decembrie 2019 şi 10 martie 2020): arată că aproape două treimi (60%) dintre aceşti oameni au călătorit în Italia (27%), China (22%) sau Iran (11%).

„Rezultatele noastre sugerează că deplasarea într-un număr mic de ţări în care transmiterea virusului SARS-CoV-2 a fost semnificativă ar putea fi sursa de epidemii în întreaga lume, înainte de declararea pandemiei la 11 martie", a spus unul dintre autori, dr. Fatimah Dawood, de la Centrele Americane de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC), citat într-o declaraţie de Lancet.

Cu toate acestea, există importante limitări ale studiului, subliniază cercetătorii: primele cazuri raportate în fiecare ţară nu au fost, de fapt, primele care au existat, deoarece unele au trecut neobservate la început. Studiul acoperă 99 de ţări din afara Chinei continentale, unde au fost raportate 32.000 de cazuri în perioada cuprinsă între 31 decembrie 2019 şi 10 martie 2020.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii