Cum poţi să faci închisoare pentru 20 de lei? Au furat grăunţe şi cartofi, dar au fost prinşi după trei zile

luni, 10 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Cum poţi să faci închisoare pentru 20 de lei? Au furat grăunţe şi cartofi, dar au fost prinşi după trei zile

Un ieşean va ajunge în închisoare pentru doar 20 de lei. Nu a găsit ceva mai înţelept de făcut decât să fure din bruma de agoniseală a unei consătence octogenare. A fost prins după nici trei zile.

În după-amiaza zilei de 27 octombrie a anului trecut, Leonard Ciubotariu a intrat împreună cu un puşti de 10 ani în grădina din spatele casei Elenei T. din Răducăneni. Ajunşi la magazia lipită de casă, cei doi au scos din cuie trei scânduri din perete şi au pătruns în interior, de unde Ciubotariu a luat un sac cu grăunţe de porumb, iar copilul, un sac de cartofi. Au transportat sacii acasă la Ciubotariu, iar acesta a început să umble prin sat după cumpărători. Păgubaşa a descoperit furtul a doua zi, când a văzut peretele spart al magaziei. Şi-a adus aminte că în ziua precedentă o vecină îi povestise că îl văzuse pe Ciubotariu cu un sac de grăunţe şi a intrat la bănuieli. A anunţat imediat poliţia, iar ancheta nu a durat mult. Pe 31 octombrie, Ciubotariu a predat de bunăvoie sacul de cartofi. Pe cel cu grăunţe apucase să-l vândă unor consăteni cu 20 de lei, iar aceştia dăduseră porumbul de mâncare la animale.

La data furtului, bărbatul se afla în termenul de încercare dispus pentru o condamnare la 2 ani şi 3 luni cu suspendare aplicată pentru o faptă de tâlhărie calificată. Ca urmare, suspendarea pedepsei a fost revocată. Pentru furtul comis, magistraţii Judecătoriei Răducăneni i-au dat pedeapsa minimă, de 1 an şi 4 luni de închisoare, care s-a adăugat la cealaltă condamnare. A rezultat o pedeapsă totală de 3 ani şi 7 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa poate fi contestată, dar şansele lui Ciubotariu de a rămâne în libertate sunt ca şi inexistente. 

Comentarii