Cum putem să scoatem bani din ciolane şi bostani

vineri, 26 octombrie 2018, 19:20
3 MIN

* Mai sunt puţine zile până la Halloween, o sărbătoare a tuturor sfinţilor transformată din motive de bani într-un fel de târg al groazei la nivel mondial (şi chiar românesc); dacă tot ne-am potcovit cu ea, să câştige importatorii de bostani, schelete din plastic, vrăjitoare din material de cofraj de ouă, măşti de vampiri ori fantome din gumă şi alte asemenea chestii de bun gust, măcar să profităm şi noi pe pe partea economică, să ne iasă şi nouă ceva, că potenţial există în toată ţara! Multe zone sunt pline de gropi şi şanţuri: se pot pune pe fundul lor ciolane de porc sau vită, pentru a atrage amatorii de groază, să se pozeze lângă / în ele contra taxă modică; pentru un plus de farmec se pot plăti cu ziua figuranţi ebrietaţi, în zdrenţe, să iasă din gropi ca nişte morţii vii; mai bine zis, ca nişte vii morţi de beţi.

* Nu contează adevărul, ci legenda, care aduce bani, fiindcă paranormalul atrage, ca sexul, violenţa şi vinăriile: lansăm o legendă cu clip pe net, despre casele blestemate şi părăsite din unele oraşe. Acestea (mai ales spaţii comerciale şi clădiri de birouri) pot fi văzute peste tot, purtând anunţuri "De vânzare / închiriat". În legendă se va pomeni un vechi blestem, al falimentului, adus de făpturile din adânc, firme-fantomă având legături cu economia subterană!

* Putem atrage turişti de Halloween folosind şi numele sărbătorii, care vine de la "All Hallows' Eve", adică seara tuturor sfinţilor. Prin grija viticultorilor locali, vor putea fi sărbătoriţi absolut toţi sfinţii într-un cadru organizat, pe sistemul cinstirii celor 40 de mucenici, cu regula de trei simplă: ar ieşi mai tare decât Oktoberfest, fiindcă toţi sfinţii din calendar sunt mulţi! Oricum, accesoriile de groază nu lipsesc din ţară: gropi mai multe decât în cimitir, pânze de păianjeni pe uzine (cu excepţia celor cărora li s-a pus deja cruce), lighioane blestemate (şoareci, şobolani, gândaci, maidanezi) etc.

* O veste bună înainte de Halloween pentru cei care preferă produsele autohtone: se pare că bostanii româneşti din piaţă, de la ţărani, se vând mult mai bine decât cei din supermagazine, importaţi. Şi liliecii chinezeşti din plastic ori din pânză pe sârmă sunt la rândul lor mai puţin solicitaţi decât cei naturali, de la micii producători, crescuţi prin poduri sau beciuri, în libertate, durdulii, cu târtiţa galbenă, hrăniţi cu grăunţe. Amatorii de produse româneşti, sănătoase, au preferat, totuşi, să cumpere schelete făcute din plastic, de la magazin, decât scheletele originale, naturale, comercializate la tarabă de câţiva mici întreprinzători, de profesie gropari.

Comentarii