Cum să îți faci bucle spectaculoase fără ondulator, placă sau bigudiuri

duminică, 04 august 2019, 14:09
2 MIN
 Cum să îți faci bucle spectaculoase fără ondulator, placă sau bigudiuri

Dacă ai părul drept, atunci probabil că cel puțin o dată ai visat să ai bucle voluminoase, care să reziste. De obicei, asta implică ceva muncă din partea ta sau a cuiva care se pricepe și, inevitabil, folosirea unui ondulator sau a unei plăci de păr. Mai jos găsești variantele simple prin care să îți faci bucle rezistente și de invidiat fără să ai nevoie de instrumente speciale. Părul trebuie să fie ușor umed.

Bucle lejere făcute cu ajutorul șosetelor

Dacă scopul tău este să creezi niște bucle lejere, fără de efort, atunci ai nevoie de câteva șosete. În funcție de cât de lejere îți dorești buclele, poți folosi patru sau mai multe șosete. Tot ce trebuie să faci este să rulezi cu grijă șuvițe groase de păr pe o șosetă, începând cu vârfurile și mergând mai sus. Când ajungi aproape de rădăcina părului, te oprești și faci un nod la șosetă. Repeți acest pas încă de câteva ori, până când tot părul tău este prins.

Bucle voluminoase făcute cu bantu knots

O metodă foarte populară de ondulare sunt bantu knots – adică niște cocuri mici, care îți acoperă tot capul. Tot ce trebuie să faci este să iei șuvițe de mărime potrivită din păr și să faci cu fiecare din ele câte un coc micuț, pe care îl prinzi cu un elastic. Poți face oricâte cocuri îți dorești, în funcție de cât de lejere vrei buclele – cu cât mai puține, cu atât mai lejere vor fi.

Bucle strânse în stil afro făcute cu paie

Această metodă este cea care necesită cel mai mult timp din listă, dar rezultatul final nu îl poate bate niciun ondulator. Ai nevoie de multe paie – dacă părul tău este des și lung, vei avea nevoie de cel puțin 70 de paie. Ia șuvițe cât mai subțiri din păr și rulează-le pe toată lungimea paiului. Odată ce ai făcut asta, poți fie să faci un nod la pai și să îl fixezi cu o agrafă, fie să prinzi capetele paiului cu niște elastice foarte mici.

Aflați amănunte de pe unica.ro.

Comentarii