Cum tratezi acneea cauzată de purtarea măștii

duminică, 25 octombrie 2020, 17:12
1 MIN
 Cum tratezi acneea cauzată de purtarea măștii

Purtarea măștii de protecție se impune și în aer liber, iar asta înseamnă că ne vom petrece mai tot timpul cu fața acoperită, atunci când ieșim din casă. Dar cu cât o purtăm mai mult, cu atât putem fi mai în siguranță. Din păcate, încă, această măsură menită să ne protejeze de virusuri și bacterii vine la pachet cu anumite neplăceri la nivelul pielii – acneea.

Pentru a preveni orice fel de neplăcere cauzată de purtarea măștii, o primă măsură este schimbarea (cu mâinile perfect curate) măștii de unică folosință o dată la patru ore sau chiar mai des, sau igienizarea corectă a măștilor lavabile  – spălarea zilnică folosind un detergent delicat. Dacă alegi o astfel de mască, optează pentru bumbac, materialele sintetice tind să favorizeze problemele pielii. De asemenea, există măști pre-impregante cu substanțe biocide care pot rezista unui anumit număr de spălări.

Dar la fel de important este ca pielea să fie pregătită înainte de a folosi masca, printr-un ritual de îngrijire care să curețe pielea și să prevină deshidratarea și infectarea porilor. Folosește un produs delicat de curățare pentru a-ți spăla fața (alege formule care conțin peroxid de benzoil sau acid salicilic) și folosește un produs de hidratare non-comedogen, pe bază de ceramide sau acid hialuronic.

Aflați amănunte de pe cosmopolitan.ro.

Comentarii