Cupa, corvoadă sau plăcere?

miercuri, 08 septembrie 2021, 01:43
2 MIN
 Cupa, corvoadă sau plăcere?

 

Astăzi, de la ora 16:30, la Huşi, Huşana – Politehnica Iaşi, în turul IV al Cupei României la fotbal

Politehnica Iaşi debutează astăzi în ediţia 2021-2022 a competiţiei fotbalistice interne numărul doi. Primul meci pentru Poli în actuala ediţie a Cupei României va fi făcut la Huşi, pe terenul unei formaţii din eşalonul trei, Huşana. Gazdele au terminat sezonul trecut al Ligii a III-a la mijlocul clasamentului Seriei I, pe locul V, dar au avut un start dezastruos de campionat. Echipa din Huşi, care şi-a amânat disputa cu Foresta Suceava, din prima rundă, a pierdut la scor în deplasare, 0-4 la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul, în etapa a II-a. În tabăra vasluienilor sunt destule cunoştinţe ale ieşenilor. Antrenor este Florin Croitoru(FOTO), fostul fotbalist al Politehnicii, fratele mai mare al tehnicianului FC Botoşani, Marius, iar în lot figurează mai mulţi jucători trecuţi pe la Miroslava, între care Jan Turiţă, Dănuţ Tăcuţanu, Alexandru Izmană sau Petru Agrigoroaei. Pentru Politehnica, partida de azi nu pică prea grozav. Ieşenii, care au ratat cantonamentul montan dorit săptămâna trecută, sunt concentraţi pe campionat, mai ales că au un meci dificil duminică, acasă, cu FC Buzău. Tocmai pentru a nu rata menţinerea pe platoul bun pe care s-a instalat în Liga a II-a, în care, după trei eşecuri, a bifat două victorii, e de aşteptat ca oaspeţii să menajeze câteva piese de bază astăzi. Asta mai ales că, pentru economii, deplasarea la Huşi se va face în ziua partidei.

De altfel, antrenorul Costel Enache a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că va folosi şi jucători care au jucat mai puţin, deşi va trata serios Cupa şi va ataca victoria. Tehnicianul a motivat aducerea a doi noi jucători tineri din alte părţi, Defta şi Mărieş, ultimul tot sub formă de împrumut, prin lipsa soluţiilor existente pe plan local, aspect cunoscut de mult timp. Tehnicianul a mai anunţat că a încheiat campania de transferări şi că Pop, Deretti şi Stoenac sunt în continuare accidentaţi. La conferinţă a fost prezent şi Răzvan Onea, care speră ca Poli să continue seria victoriilor.

Cele două adversare de astăzi s-au confruntat ultima dată în această vară, într-un meci amical disputat în Copou pe 7 iulie. Poli a câştigat atunci greu, cu 1-0, graţie unui gol reuşit în minutul 86 de Puşcaş.

Mai trebui precizat că în turul III al Cupei, Huşana a trecut de Ştiinţa Miroslava cu 2-1 şi că în faza următoare a competiţiei, XVI-imile de finală, vor juca şi grupările de primă ligă.

Comentarii