Curs de formare online gratuit pentru profesori. Este pentru dezvoltarea competenţelor digitale

joi, 15 octombrie 2020, 21:09
2 MIN
 Curs de formare online gratuit pentru profesori. Este pentru dezvoltarea competenţelor digitale

Organizația „Salvați Copiii” lansează  un curs de formare online gratuit pentru profesorii din întreaga ţară, curs menit să le ofere metode de predare şi învaţare interactive. Cursul online poartă numele de „Profesor real într-o şcoală virtuală” şi cumulează un număr de 15 ore de pregătire teoretică şi 25 de ore de activităţi practice, fiind structurat pe patru părţi.

„Când ne gândim la problemele sistemului educaţional din România, principala noastră preocupare e dată de copii şi asigurarea de spaţii sigure în care să înveţe, oferirea de suport constant pentru desfăşurarea procesului didactic şi acces la instrumente digitale. O componentă la fel de importantă pentru asigurarea educaţiei de calitate o reprezintă şi formarea profesorilor şi, de aceea, ne dorim ca prin acest curs de formare să susţinem cadrele didactice, astfel încât acestea să îşi însuşească modul de predare online, cu respectarea drepturilor copiilor, protejându-i pe elevi de pericolele pe care le pot întâlni pe internet”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

Cursul este menit să asigure dezvoltarea competenţelor digitale, cu accent pe formarea competenţelor de creare de conţinut, comunicare şi colaborare pe internet şi a celor de siguranţă online. Participarea la curs este deschisă tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi nu presupune niciun cost, cursul fiind pus la dispoziţie gratuit de către Organizaţia „Salvaţi Copiii”. Cei interesaţi pot afla mai multe detalii pe site-ul salvaticopiii.ro, unde se pot şi înscrie.

Comentarii