De unde au luat virusul șoferii de la CTP? Iaşul, pe locul 10 în ţară la infectări

luni, 03 august 2020, 01:58
3 MIN
 De unde au luat virusul șoferii de la CTP? Iaşul, pe locul 10 în ţară la infectări

Dintre cei 34 de decedaţi de coronaviroză din ultimele 24 de ore, unul este din Iaşi. Focarul de Covid 19 de la CTP se extinde şi în rândul şoferilor.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a raportat alte 52 de cazuri de noi infecţii cu SARS COV2 în ultimele 24 de ore, pentru judeţul Iaşi, un număr ridicat faţă de media ultimelor zile. La acest număr se adaugă alţi 3 ieşeni care au fost reconfirmați pozitiv în urmă testării. Cifra este îngrijorătoare, Iaşul fiind pe locul şase pe ţară că număr de noi cazuri raportate în ultima zi, după judeţul Argeş (100 de cazuri), municipiul Bucureşti (83 de cazuri), Braşov (81 de cazuri), Galaţi (64 de cazuri) şi Prahova (54 de cazuri).

Cititi si: Anchetatorii au fost acasă la audieri, la mezzosoprană. Au ieșit supărați foc

De asemenea, în ultimele 24 de ore, la Iaşi a fost întregistrat un deces al unui pacient diagnosticat cu COVID19. La nivel naţional, tot ieri au pierdut lupta cu virusul 34 de persoane.

De asemenea, au fost externaţi 20 de pacienţi intrenați în spitalele Covid şi suport Covid. La Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi ieri erau ocupate aseară toate locurile de la compartimentul „Confirmaţi”. 75 de bolnavi cu forme uşoare şi medii de boală erau internaţi la Spitalul CFR, care are un total de 85 de paturi. La Spitalul de Pneumologie din Iaşi erau 50 de pacienţi diagnosticaţi cu infecţia cu SARS COV2, şi numai două locuri mai erau libere, iar din cele 20 de paturi destinate bolnavilor COVID 19 de la Spitalul de Recuperare doar patru erau ocupate. Un singur pacient confirmat cu COVID 19 se află în zona de tranzit de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, așteptând transferul de Spitalul de Boli Infecţioase.

Din punctul de vedere al paturilor din zona AŢI, la Spitalul de Boli Infecţioase erau trei libere, din nouă, iar la Spitalul de Neurochirurgie erau 14 locuri libere.

Ultimul focar descoperit la Iaşi este la Compania de Transport Public, unde trei şoferi de autobuz au fost depistaţi cu infecţia cu noul coronavirus. „Unul dintre şoferi s-a întors din concediu şi, pentru că se simţea rău, a mers şi s-a testat, iar testul a fost pozitiv. Un altul, tot aşa, după ce a absentat două zile de la serviciu, s-a reîntors. Pentru că prezenta simptome, i-am spus să ia legătura cu medicul de familie. Acesta din urmă i-a recomandat să facă testul PCR şi a ieşit pozitiv. La şoferul care era schimbul său am recomandat să meargă în izolare acasă. Şi acesta s-a testat, ieşind pozitiv“, a declarat Constantin Stoica, directorul CTP Iaşi.

Cititi si: Temutul pedofil ucigaş „Zeno“ din Marea Britanie, prins la o pensiune din Iaşi după o nouă agresiune

La nivel naţional a fost consemnată a 12-a zi consecutivă cu peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus. În ultimele 24 de ore monitorizate au fost raportate 1.075 de noi îmbolnăviri de COVID-19. Bilanţul a ajuns astfel la 53.186, în ultima zi fiind înregistrate 34 de noi decese. De asemenea, la ATI sunt internaţi 412 pacienţi. Numărul de teste raportat a fost de 14.215. Totodată, 27.592 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 4.777 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

Cititi si: Nu mai e nevoie să taie nimeni teii din Iaşi – se usucă singuri

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 492 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 2.413 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. Din cele 34 de decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 10 la categoria 60-69 ani, 11 la categoria 70-79 ani şi 9 la peste 80 de ani. Toate cele 34 de decese înregistrate sunt ale unor paci­enţi care au prezentat comorbidităţi.

Comentarii