Cearta din filiala PSD ajunge în faza umorilor personale?

Decizie cel putin ciudata: PSD Iaşi, somat de Primărie să evacueze sediul din Centru

vineri, 27 aprilie 2018, 01:50
3 MIN
 Decizie cel putin ciudata: PSD Iaşi, somat de Primărie să evacueze sediul din Centru

Maricel Popa: „Este un act copilăresc, răzbunător. El (Mihai Chirica, n.r.) era în PSD când au început lucrările. Lui doar asta îi place, cancan-uri, scamatorii, artificii…“

Primarul Mihai Chirica vrea să evacueze PSD din sediul unde acest partid îşi desfăşoară activitatea încă din anii ’90. Municipalitatea a trimis către organizaţia judeţeană a PSD Iaşi o notificare prin care solicită social-democraţilor să evacueze spaţiul. Adresa nu a fost făcută publică, dar, din informaţiile „Ziarului de Iaşi“, motivul invocat de Primărie vizează faptul că PSD a efectuat lucrări de renovare a sediului fără să aibă acordul proprietarului, în speţă municipalitatea, clădirea fiind monument istoric.

Surse politice afirmă că acesta este doar un pretext, în condiţiile în care Mihai Chirica are „nişte poliţe de plătit“, după ce edilul a fost exclus din PSD. Social-democraţii au sediul la etajul 2 al unei clădiri monument istoric de pe bd. Ştefan cel Mare, lângă Palatul Roznovanu, în acelaşi imobil fiind şi mai multe birouri ale Direcţiei Locale de Finanţe Publice. Preşedintele PSD, Maricel Popa, a catalogat demersul Primăriei drept un „act copilăresc, răzbunător“ din partea primarului. Adresa trimisă de municipalitate a făcut obiectul unei discuţii ce a avut loc, ieri după-amiază, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei. În schimb, surse din Primărie spun că adresa a fost redactată încă de la începutul lunii aprilie, dar a fost trimisă către PSD abia acum câteva zile. „Este un act copilăresc, răzbunător. El (Mihai Chirica, n.r.) era în PSD când au început lucrările. Lui doar asta îi place, cancanuri, scamatorii, artificii, în loc să se ocupe de proiectele Iaşului“, a comentat preşedintele PSD, Maricel Popa. Liderul social-democrat a adăugat că PSD ia în calcul inclusiv să atace în instanţă demersul municipalităţii. Primarul Mihai Chirica nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, edilul fiind plecat într-o vizită în Polonia. La începutul acestui an (luna ianuarie), în plin scandal privind excluderea lui Chirica şi a viceprimarului Gabriel Harabagiu din PSD, Poliţia Locală, aflată în subordinea municipalităţii, a efectuat un control la sediul social-democraţilor.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că ar fi fost executate lucrări de renovare la sediu fără autorizaţie de construire, deşi aceste lucrări începuseră încă din august 2017. Inutil de precizat că, timp de circa şase luni, nicio autoritate nu s-a autosesizat cu privire la lucrările de la sediul PSD Iaşi. După cum am menţionat mai sus, clădirea este monument istoric, astfel că poliţiştii au sesizat Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, iar, ulterior, ancheta a ajuns la Parchet. Liderii PSD Iaşi au susţinut că lucrările pe care le-au efectuat nu aveau nevoie de autorizaţia de construire, chiar dacă un zid despărţitor între două încăperi a fost dezafectat. În mediul politic a circulat, încă de la începutul acestui an, un zvon conform căruia Primăria vrea să evacueze PSD din sediul de pe Ştefan cel Mare, în contextul situaţiei conflictuale dintre Chirica şi Popa. 

 

 

Comentarii