Decizii inedite în învăţământ, din cauza lipsei copiilor

Definitivat: cum se face echivalarea inspecţiei la clasă?

luni, 25 mai 2020, 01:50
1 MIN
 Definitivat: cum se face echivalarea inspecţiei la clasă?

Cadrele didactice care doresc să susţină în acest an examenul de definitivat în învăţământ şi sunt înscrise pentru sesiunea 2020, dar care nu au susţinut nicio inspecţie la clasă în acest an şcolar, vor putea depune, până pe 28 mai, o cerere prin care pot solicita echivalarea acesteia cu o altă inspecţie realizată în calitate de cadru didactic calificat. Hotărârea este în conformitate cu OUG nr. 70/14.05.2020, iar conform articolului 38 din documentul citat, este nevoie de o cerere de echivalare sau de recunoaştere. 

Aceasta va fi însoţită şi de o copie a inspecţiei la clasă, autentificată conform cu originalul de conducerea unităţii şcolare în care candidatul îşi desfăşoară activitatea. În ceea ce priveşte modalitatea în care aceste cereri pot fi depuse, se recomandă trimiterea acestora în format electronic, pe adresa definitivatisjiasi2020@gmail.com. În cazul în care acest lucru nu este posibil, pot fi depuse şi fizic, la sediul ISJ Iaşi, în intervalul 10 – 12. Pe 28 mai va fi făcut public tabelul cu cei care au solicitat echivalarea inspecţiei, urmând ca până pe 29 mai să fie evaluate şi portofoliile candidaţilor la definitivat.

Şi în acest caz, candidaţii trebuie să trimită, în format electronic, către membrii comisiei, toate documentele portofoliului realizat de către aceştia. Etapele menţionate mai sus sunt doar probele eliminatorii, urmând ca, după desfăşurarea acestora, completarea dosarelor candidaţilor umând să fie realizată de către unităţile de învăţământ, care vor trimite către Inspectoratul Şcolar toate documentele prevăzute de metodologie până la o dată care va fi comunicată de către ISJ Iaşi. Calendarul pentru susţinerea examenului nu a fost stabilit încă.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii