Demisia, făcută avion de hârtie: Aeroportul Iaşi rămâne cu directorul său general

joi, 02 iulie 2020, 01:49
2 MIN
 Demisia, făcută avion de hârtie: Aeroportul Iaşi rămâne cu directorul său general

Consiliul de Administraţie a preferat să nu ia în considerare demisia pe care şi-a scris-o Cătălin Bulgariu.

Reunit ieri în şedinţă, Consiliul de Administraţie al Aeroportului l-a lăsat pe Cătălin Bulgariu să-şi continue mandatul de director general. Amintim că Bulgariu îşi scrisese demisia cu aproape trei săptămâni în urmă, după discuţii tensionate la sediul PSD.

Ulterior, preşedintele PSD Iaşi a prezentat public documentul olograf şi i-a reproşat directorului aerogării lipsa unei strategii de dezvoltare a Aeroportului şi întârzierea punerii în practică a unor proiecte.

Cititi si: Șeful Aeroportului Iași și-a dat demisia. Popa: Doi ani fără nicio strategie

La rândul lui, Cătălin Bulgariu a negat că ar fi demisionat, susţinând că o asemenea decizie trebuie să urmeze anumiţi paşi, pentru că nu e vorba de un contract de muncă.

Între timp, extinderea platformei de staţionare a avioanelor, cel mai mare şantier de extindere a infrastructurii aeroportuare din ultimii cinci ani, s-a lansat în forţă. Obiectivul prioritar este legarea de pista nouă, până la mijlocul lunii viitoare, a centrului de mentenanţă a avioanelor construit de Aerostar.

Cu puţin înainte ca administraţia Aeroportului să intre în ultimul an de mandat, schimbarea directorului general ar fi o problemă cu două tăişuri.

„Dacă CA nu ia decizia de a revoca mandatul directorului, înseamnă că gestul lui Maricel Popa de a prezenta demisia lui Bulgariu şi de a anunţa un nou concurs reprezintă o încălcare a legii prin intruziune în actul de administrare al Aeroportului“, declara recent Romeo Vatră, liderul grupului liberal din Consiliul Judeţean.

Dacă administraţia ar rezilia contractul cu Cătălin Bulgariu, s-ar putea trezi cu un nou proces în justiţie, dar şi cu trenarea proiectului de extindere a platformei de parcare a avioane­lor, a adăugat consilierul.

Comentarii