Dezbatere filosofică despre timp, la Palat

joi, 31 martie 2022, 22:19
1 MIN
 Dezbatere filosofică despre timp, la Palat

Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu" din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova" Iaşi şi Asociaţia „Noua Acropolă” Iaşi dau startul unei serii de conferinţe dedicate celor mai importante teme de reflecţie filosofică, săptămâna aceasta urmând să aibă loc evenimentul „Dialog filosofic: Timpul, prieten sau duşman? Seneca ne răspunde”.

Întâlnirea va avea loc sâmbătă, de la ora 11, la Muzeul „Poni – Cernătescu".

„Timpul constituie un vechi subiect de cercetare, dar tema este la fel de actuală şi astăzi, dat fiind că dimensiunea în care trăim ne marchează profund vieţile. Este posibil să fim prieteni cu Timpul sau să simţim că nu ne ajunge pentru a face tot ceea ce ne propunem. Aspecte ale acestei probleme sunt tratate de Seneca, filosoful stoic oferind în scrierile sale câteva idei şi reflecţii care ar putea să ne ajute în a deveni «prieteni ai Timpului»”, explică organizatorii evenimentului.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. Cei interesaţi se pot înscrie la numărul de telefon 0741.394.303 sau printr-un e-mail, pe adresa na-iasi@noua-acropola.ro.

Comentarii