Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a plâns şi şi-a cerut scuze cetăţenilor

marți, 13 octombrie 2020, 11:55
1 MIN
 Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a plâns şi şi-a cerut scuze cetăţenilor

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost vizibil emoţionat în timpul unui discurs ţinut la o paradă militară ce a avut loc în weekend, el părând copleşit de lacrimi în timp ce mulţumea soldaţilor pentru sacrificiile lor şi îşi cerea scuze cetăţenilor pentru că a eşuat în a le îmbunătăţi viaţa, transmite Reuters.

În cuvântarea ţinută cu ocazia sărbătoririi a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitorilor ce guvernează ţara, Kim a mulţumit celor câteva mii de militari pentru intervenţiile după furtunile devastatoare din Coreea de Nord şi pentru ajutorul dat pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

În imaginile video transmise de televiziunea de stat, Kim este în lacrimi şi, la un moment dat, aproape că îşi pierde vocea de emoţie. El a spus că este recunoscător că nici măcar un nord-coreean nu a fost infectat cu coronavirus, o afirmaţie făcută şi anterior de autorităţile de la Phenian, însă privită cu mare scepticism în afara ţării.

Impactul măsurilor anti-epidemie, sancţiunile internaţionale şi seria de taifunuri care au lovit ţara au împiedicat guvernul să se ţină de promisiunea de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, a spus Kim. ”Eforturile şi sinceritatea mea nu au fost de ajuns pentru a scăpa oamenii de dificultăţile din viaţa lor. Totuşi, poporul meu a crezut în mine în mod absolut şi m-a sprijinit în deciziile mele, oricare au fost ele”, a adăugat dictatorul nord-coreean.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii