Doar 10 locuri libere la saloanele COVID din Iași. Încă două focare în judeţ

vineri, 14 august 2020, 02:00
2 MIN
 Doar 10 locuri libere la saloanele COVID din Iași. Încă două focare în judeţ

Ieri, 42 de noi ieşeni au fost confirmaţi pozitiv şi tot 42 au părăsit negativi unităţile medicale.

Scor egal între numărul nou de cazuri confirmate şi numărul de pacienţi externaţi din spitalele COVID, ieri, la Iaşi. 42 de noi ieşeni au fost confirmaţi cu infecţia cu SARS COV 2 şi alţi 42 au părăsit unităţile medicale, dar nu se ştie câţi au teste negative la ieşire şi câţi nu. Ieri, mai erau aproximativ 10 locuri de paturi libere pe toate spitalele intrate în circuitul COVID 19.

În acelaşi timp, două noi focare au apărut în judeţ. Este vorba despre unităţile medico-sanitare de la Răducăneni şi Bivolari. În primul caz este vorba despre 26 de angajaţi şi beneficiari ai centrului.

„Răspândirea aceasta comunitară a adus şi în unitatea noastră virusul. A apărut se pare prima dată la o infirmiră, asimptomatică. Nu şi-a dat seama, nu a fost depistată nici la controalele care se fac zilnic cu termometrele, nu a avut temperatură. Şi la primul control periodic care se efectuează la două săptămâni au apărut pozitivii. E vorba de 26: șase angajaţi şi 20 beneficiari. Deocam­dată, atât angajaţii, cât şi beneficiarii sunt asimptomatici. Sunt monitorizaţi de un medic infecţionist şi, în funcţie de evoluţia lor, vom decide dacă îi vom transfera la Spitalul de Boli Infecţioase sau vor rămâne izolaţi aici. Restul beneficiarilor sunt izolaţi“, a declarat Corneliu Melinte, directorul unităţii de la Răducăneni, unde există 54 de bătrâni internaţi, mulţi fiind cazuri sociale, fără aparţinători şi cu boli terminale.

De altfel, la fel este şi la instituţia similară de la Bivolari, unde au fost raportate 17 cazuri, atât în rândul angajaţilor, cât şi al beneficiarilor.

Surse din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au declarat că, dintre toate cazurile pozitive, doar în 10 a fost vorba despre transmitere comunitară.

Comentarii