Doi candidaţi la repararea drumurilor sparte din judeţ. Ceilalţi înscrişi s-au „împiedicat” în gropile din asfalt!

miercuri, 21 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Doi candidaţi la repararea drumurilor sparte din judeţ. Ceilalţi înscrişi s-au „împiedicat” în gropile din asfalt!

În „finala” concursului pentru şefia Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, respectiv la proba scrisă, s-au prezentat doar doi candidaţi dintre cei cinci înscrişi: Mihaela Cernat, în prezent consilier asistent la Direcţia Arhitectură şi Urbanism din cadrul Primăriei ieşene, şi Ciprian Ovidiu Ciucan, consilier principal la DJADP. Romeo Stoica, fostul şef al Direcţiei în timpul mandatelor Lucian Flaişer şi Constantin Simirad, ne-a declarat că a avut un puseu de nostalgie când s-a înscris la concurs, dar că, ulterior, a ales alte oportunităţi. În competiţie intrase şi actualul director provizoriu, însă acesta a fost nevoit să abandoneze din motive medicale. De selecţia dosarelor trecuse şi Anca Gavriluţă, de la Direcţia Generală Tehnică şi Dezvoltare a Primăriei Iaşi, dar nici ea nu a mai susţinut proba scrisă. Rezultatele sunt aşteptate săptămâna aceasta.

Interimatul la DJADP durează de opt luni şi jumătate, timp în care Direcţia a fost ţinta nemulţumirilor legate de starea drumurilor judeţene. Chiar dacă mai multe proiecte, finanţate în special prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, au contractele deja parafate, prea puţini kilometri de drum au fost modernizaţi. Pe lângă asta, gropile au invadat pur şi simplu şoselele din judeţ după această iarnăIeri, de exemplu, primarul comunei Răchiteni a publicat pe un site de socializare mai multe fotografii cu un TIR „eşuat” în noroiul de pe DJ 201C. Pentru modernizarea acestui sector de drum, care leagă DN 28 de limita cu judeţul Neamţ prin Răchiteni (6,5 km), s-a realizat documentaţia tehnică încă de anul trecut. Motivul pentru care nu au început lucrările e acelaşi: nu sunt bani. Camionul respectiv a fost scos din noroi după patru ore, dar chiar şi după acest incident drumul rămâne tot impracticabil.

Cititi si: Cinci pe loc la concursul de director de la Drumuri Judeţene

Cu câteva zile în urmă, locuitorii din satul Breazu au numărat şi măsurat gropile de pe DJ 282, care traversează localitatea, inclusiv pe porţiunea care a luat-o la vale din cauza unei lucrări de canalizare de proastă calitate. Pe o distanţă de 2 km, s-au găsit 60 de gropi cu adâncimea de cel puţin 10 cm şi cu o circumferinţă de până la 2,5 m. Dar acest sector face parte din axa Iaşi-Suceava, ale cărei lucrări nu se ştie când vor începe. Pentru că există acest proiect, nu se mai cheltuieşte niciun leu cu reparaţiile curente.

Cititi si: Parcă angajăm femei de serviciu! PNL contestă concursul de directori ai Aeroportului

Ziarul nostru a mai scris şi despre DJ 249A, care face legătura între Mânzăteşti şi Ungheni, prin Bosia. Trecut cu un an în urmă de la categoria „drum comunal” la „judeţean”, cei aproximativ 7 km de drum impracticabil au fost incluşi într-un proiect transfrontalier cu finalizare cel mai probabil anul viitor. Sunt doar trei exemple, care arată însă că viitoarea conducere a DJADP, ca şi Consiliul Judeţean – căruia Direcţia de Drumuri îi este subordonată – vor avea foarte multe de făcut anul acesta, inclusiv să găsească fonduri. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii