Doi criminali sadici, trimiși în pușcărie. Unul și-a ucis soția cu toporul, celălalt a folosit cuțitul

luni, 07 octombrie 2019, 01:56
3 MIN
 Doi criminali sadici, trimiși în pușcărie. Unul și-a ucis soția cu toporul, celălalt a folosit cuțitul

Un bărbat de 65 de ani din judeţul Iaşi a fost condamnat definitiv după ce a fost găsit vinovat de omor asupra unui membru al familiei

Vasile Mustea a primit 9 ani de închisoare cu executare, el fiind acuzat că şi-a ucis nevasta. Individul este originar din Belceşti şi ar fi comis fapta în a doua zi a acestui an. Astfel, pe 2 ianuarie, la orele serii, fiind în stare avansată de ebrietate, Mustea s-a certat cu soţia şi, într-un exces de furie, i-a aplicat acesteia o lovitură de cuţit sub claviculă. Lovitura a fost puternică, cuţitul având o lungime a lamei de 14 centimetri. Din cauza rănii, femeia nu a supravieţuit. „Sub aspectul elementului material al laturii obiective, s-a stabilit că lovitura unică aplicată de către inculpat cu obiectul tăietor-înţepător a fost activă, puternică, iar urmarea imediată a acţiunii inculpatului a fost aceea că i-a produs victimei leziuni grave cu rol în producerea decesului“, au precizat procurorii. Individul a recunoscut faptele atunci când a fost audiat, chiar dacă nu şi-a adus aminte cu exactitate ce a făcut. Mustea le-a oferit anchetatorilor şi cuţitul folosit la crimă.

Cu toporul în pat: pedepsele dintr-un alt caz terifiant
 
Un alt caz cumplit: Curtea de Apel Iaş a pus capăt procesului unei alte agresiuni incredibile ce a avut loc în judeţul Iaşi. Un individ din satul Oproaia, comuna Ţibana, a fost condamnat la 13 ani de închisoare dup ce a premeditat uciderea soţiei sale, pe care a lovit-o violent cu un topor. Alături de Constantin Ursei a fost condamnat şi un amic de-al acestuia, care a fost de acord să îl ajute în tentativa acestuia de a-şi ucide nevasta. Ciprian Savin a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Ursei a fost căsătorit cu victima din 2009, având cu aceasta trei copii. Cei doi s-au despărţit şi, în ciuda insistenţelor bărbatului, femeia nu a mai fost de acord să se împace. Din acest motiv, Ursei a pus la cale un plan pentru a se răzbuna pe soţa sa, pe care l-a pus în aplicare în octombrie 2018. După miezul nopţii, cei doi au mers la casa unde locuia nevasta lui Ursei. 
 
„Cei doi inculpaţi au pătruns pe poarta închisă, dar neîncuiată, au parcurs 15 metri prin curte, apoi au intrat pe uşa imobilului care era închisă şi neasigurată. Inculpatul Ursei Constantin a intrat în camera din stânga, a tras-o din pat pe soţia sa care stătea în acelaşi pat cu fiicele sale, precum şi cu sora ei, toate minore, şi a început să o lovească cu securea. Inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu muchia securii în cap, iar apoi nenumărate lovituri cu tăişul securii, care vizau zone vitale ale corpului“, e tabloul de groază descris de judecători. Soţia lui Ursei a scăpat cu viaţă deoarece a parat cu mâna dreaptă o parte din lovituri, mâna fiindu-i fracturată grav.

Comentarii