Doi soţi ieşeni, proxeneţi de meserie. Pe unele fete le și drogau

joi, 25 noiembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Doi soţi ieşeni, proxeneţi de meserie. Pe unele fete le și drogau

Doi soţi ar putea ajunge deodată după gratii. Magistraţii Tribunalului i-au condamnat ieri pe Ionuţ şi Roxana Lupu pentru trafic de minori şi proxenetism. Sentinţa nu este încă definitivă, ea putând fi atacată în faţa Curţii de Apel.

Cei doi soţi au fost trimişi în judecată în primăvara acestui an de către DIICOT, fiind acuzaţi cu au obligat două tinere să practice prostituţia, în perioada 2019-2021. Proxeneţii au profitat de starea de vulnerabilitate a victimelor, respectiv situaţia familială dificilă, lipsa surselor de venit şi a posibilităţilor de a se întreţine, pentru a le constrânge pe fete să se prostitueze în hoteluri sau apartamente situate în Iaşi, Cluj-Napoca, Arad şi Botoşani. Cei doi au fost reţinuţi după o serie de percheziţii domiciliare efectuate în Botoşani şi Iaşi.

Ionuţ şi Roxana Lupu nu se aflau de altfel la prima faptă de acest gen. În septembrie 2018, cei doi mai racolaseră o fată, majoră, determinând-o să practice prostituţia în Iaşi, urmând ca ulterior să fie transferată în acelaşi scop în Anglia. Pentru a o convinge, cei doi exercitau presiuni psihice asupra victimei şi o drogau. În perioada iulie-august 2018, soţii Lupu mai exploataseră sexual o fată, minoră.

Pentru recrutarea clienţilor erau folosite mai multe conturi făcute pe internet în numele fetelor şi mai multe numere de telefon. Fusese organizat un fel de „dispecerat”, astfel încât numărul clienţilor să fie cât mai mare.

Roxana Lupu a fost condamnată la 3 ani şi 8 ani de închisoare. În cazul soţului, pedeapsa a fost mai aspră, judecătorii luând în calcul atât rolul său în activitatea de proxenetism, cât şi alte condamnări primite în trecut. Ionuţ Lupu a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare.

Comentarii