Doi suspendaţi, două reveniri la Politehnica

vineri, 07 februarie 2020, 02:43
2 MIN
 Doi suspendaţi, două reveniri la Politehnica

 

Passaglia a intrat pe lista absenţilor, pe care se află şi Platini, din cauza cartonaşelor. Mihalache şi Frăsinescu şi-au revenit după răcelile puternice

 

Politehnica Iaşi a încercat să depăşească rapid startul greşit din acest an, luni, Iaşul pierzând acasă, 1-2 cu Viitorul Constanţa, în runda a XXIII-a a Ligii I de fotbal. În această săptămână, în pregătirea disputei de duminică, din antepenultima etapă a sezonului regulat, de la Sfântu Gheorghe, contra lui Sepsi, antrenorul Mircea Rednic a pus accent pe refacerea moralului jucătorilor. Totodată, tehnicianul a lucrat şi pentru creşterea omogenităţii şi a tonusului fizic al fotbaliştilor. Interesant este faptul că Rednic s-a gândit la meciul cu Sepsi încă de săptămâna trecută, multe dintre antrenamentele dinaintea confruntării cu Viitorul fiind programate la ora partidei de la Sfântu Gheorghe.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, Rednic are două veşti bune şi una proastă. Absenţi luni după ce au fost răciţi zdravăn multe zile, rutinaţii stoperi Ovidiu Mihalache şi Cosmin Frăsinescu s-au antrenat normal în ultimele zile. Drept urmare, improvizaţia din zona centrală a apărării de la disputa cu trupa lui Gică Hagi va fi o amintire duminică. Totodată, Nicandro Breeveld, intrat nerefăcut total pe parcursul jocului cu Viitorul, şi-a recăpătat tonusul. În schimb, Poli l-a pierdut pentru meciul din Covasna pe Juan Pablo Passaglia, cel care a fost căpitan de echipă la intrarea oficială în 2020. Mijlocaşul argentinian a încasat cu Viitorul al patrulea cartonaş galben din acest sezon şi este suspendat în disputa cu Sepsi.

De menţionat că meciul de la Sfântu Gheorghe are o încărcătură specială pentru un oficial ieşean, directorul de scouting Anton Heleşteanu. Acesta a lucrat la Botoşani cu managerul şi antrenorul gazdelor, Cornel Şfaiţer, respectiv Leo Grozavu, cu care a rămas în relaţii extrem de apropiate.

Partida dintre Sepsi şi Politehnica, de duminică, va începe la ora 14:30. Poli va face deplasarea spre Sfântu Gheorhe cu autocarul sâmbătă, urmând a dormi la Braşov. Revenirea acasă va avea loc imediat după meci. Următoarea partidă oficială a Iaşului va avea loc sâmbăta viitoare, în Copou, cu CSU Craiova. Partida cu oltenii, ultima de pe teren propriu din sezonul regulat, va începe la ora 20:00.

 

Comentarii