Două blocuri imense, de 13 niveluri, peste drum de strada surpată recent la Rondul vechi

sâmbătă, 14 iulie 2018, 01:50
2 MIN
 Două blocuri imense, de 13 niveluri, peste drum de strada surpată recent la Rondul vechi

Proiectul celor două blocuri este propus de o persoană fizică, aflându-se acum în procedura de dezbatere publică pe site-ul Primăriei

Două blocuri cu 11 etaje vor fi construite la rond vechi CUG, vizavi de şantierul care a provocat, anul trecut, o surpare a trotuarului de pe şoseaua Nicolina. Proiectul urbanistic este propus de către o persoană fizică (Constantin Adumitroaei) şi a fost lansat spre consultare publică pe site-ul municipalităţii. Investitorul are la dispoziţie o suprafaţă de peste 3.000 mp, respectiv un teren viran ce se află între blocuri şi brutărie.

Potrivit planşei de reglementări urbanistice, cele două blocuri cu 11 etaje vor fi unite cu un imobil (două niveluri în subsol, parter şi un etaj) ce va adăposti, probabil, parcări şi spaţii comerciale. Demn de menţionat este că investitorul nu propune acces auto dinspre şoseaua Nicolina, ci dinspre aleea Tudor Neculai, în spate. Blocurile vor avea un regim cu două niveluri în subsol, parter şi 11 etaje, în total 13 niveluri. Unul dintre imobile este prevăzut în faţa Bisericii Baptiste, iar celălalt începe din zona spălătoriei auto spre aleea Tudor Neculai.

În ceea ce priveşte indicatorii urbanistici, investitorul solicită aprobarea unui procent maxim de ocupare a terenului de 50% şi un coeficient de utilizare a terenului egal cu 4 (raportul dintre suprafaţa construită desfăşurată şi parcelă). Teoretic, cu astfel de coeficienţi, imobilele ar putea să aibă o suprafaţă maximă construită de peste 12.000 mp. Conform normelor locale, investitorul trebuie să amenajeze circa 100 de locuri de parcare. Un număr exact de locuri nu poate fi calculat întrucât în planşa dată publicităţii de Primărie nu există şi un bilanţ teritorial, astfel că nu este cunoscută intenţia investitorului în ceea ce înseamnă suprafaţa construită desfăşurată a viitoarelor imobile.

La începutul acestui an, şantierul de la rond vechi CUG, de lângă Selgros, situat vizavi de terenul destinat proiectului prezentat mai sus, a iscat controverse după ce trotuarul s-a surpat, iar circulaţia pe o bandă a şoselei Nicolina a fost întreruptă. Incidentul a apărut în momentul în care constructorul contractat de investitor (Daniel Cristinel Niculiţă) efectua săpături. 

Comentarii