Două decenii de puşcărie pentru dascălul bisericesc care şi-a ucis femeia

joi, 25 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Două decenii de puşcărie pentru dascălul bisericesc care şi-a ucis femeia

Cei doi se pregăteau de nunta fiicei chiar în acele zile. Modul în care a avut loc crima i-a cutremurat pe membrii comunităţii, dar şi pe anchetatori. După crimă, dascălul s-a dus la slujbă şi a cântat alături de preot.

Curtea de Apel Iaşi au decis să condamne la 20 de ani de închisoare un bărbat de 50 de ani comuna Ciorteşti. Eugen Petrucă era cântăreţ la biserica din satul său, şi era cunoscut de membrii comunităţii ca fiind un om liniştit. El a fost găsit vinovat de omor calificat. Petru că a comis fapta pe 17 august 2018, atunci când, în urma unui conflict cu concubina sa Iulia Bulai pe fondul consumului de alcool al femeii, şi-a ieşit din minţi şi a lovit-o până la moarte pe aceasta. Iniţial, după ce a lăsat-o aproape fără suflare în urma loviturilor, bărbatul a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc în curte.

În final, trupul femeii a fost dus de Petrucă în casă, victima fiind încă în viaţă, unde a fost lovită din nou de individ şi a fost lăsată aproape o zi întreagă să agonizeze, până a murit. Medicii ajunşi la faţa locului, după ce au fost sesizaţi, nu au putut decât să constate decesul femeii. Abominabila crimă i-a şocat pe membrii comunităţii, cu atât mai mult cu cât, aveau să afle ulterior, criminalul s-a dus la slujbă şi a cântat alături de preot imediat după fapta sa. Din relatările „Ziarului de Iaşi“ la acea dată, familia se pregătea în zilele crimei de nunta fiicelor mai mari.

Comentarii