Două MiG 21 LanceR puse pe butuci din cauza kerosenului vândut MApN de un fost asociat al lui Sebastian Ghiţă

miercuri, 16 martie 2022, 12:25
1 MIN
 Două MiG 21 LanceR puse pe butuci din cauza kerosenului vândut MApN de un fost asociat al lui Sebastian Ghiţă

MiG 21 LanceR, sabotate cu kerosen. Dan Berendel, patronul firmei Jetfly Hub şi fostul partener de afaceri al lui Sebastian Ghiţă şi al generalului SRI în rezervă Dan Grigoriu, este anchetat de procurorii DIICOT Ploieşti pentru că a vândut kerosen neconform Forţelor Aeriene Române. Carburantul cu probleme a dus la deteriorarea a două avioane MiG 21 LanceR din dotarea Armatei Române.

 Valoarea pagubei a fost stabilită de procurori la aproximativ 6,5 milioane de euro. Judecătorii au refuzat să îi aresteze preventiv pe fraţii Berendel pentru că probele procurorilor DIICOT Ploieşti nu au fost considerate concludente. Mai mult, judecătorii le-au atras atenţia procurorilor că recepţia calitativă a carburantului a fost făcută de reprezentanţii Forţelor Aeriene Române, fără de care nu se puteau comite infracţiunile.

Ministerul Apărării Naţionale nu a vrut să răspundă dacă viaţa piloţilor români a fost pusă în pericol după ce aeronavele Forţelor Aeriene Române au fost alimentate cu carburantul cumpărat de la firma Jetfly Hub.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii